Het shapen van het gezicht wordt steeds populairder. Op deze manier kun je bepaalde delen van je gezicht accentueren, waardoor het net wat beter naar voren komt. In principe doe je dit vaak met bronzers of highlighters, maar wist je dat dit ook met zelfbruiner kan? Je kunt heel gemakkelijk je gezicht met zelfbruiner shapen én je hebt er ook nog eens langer plezier van.

Wat is shapen en waarom moet je dit doen?

Het shapen van je gezicht is eigenlijk onmisbaar in je make-uproutine. Het zorgt ervoor dat je net wat meer diepte creëert in je gezicht én je accentueert de juiste delen van je gezicht. We zien niet voor niets steeds meer vrouwen die dit proberen.

Het shapen doe je met bronzers, lichte en donkere foundations en highlighters. De producten gebruik je vervolgens in verschillende tinten. Met de lichtere kleuren breng je bepaalde gebieden in je gezicht juist naar voren terwijl je met de donkere kleuren meer diepte aanbrengt. Het geheel zorgt voor een rustige look zonder wallen, vlekjes of te rode wangen.

Gezicht met zelfbruiner shapen

Tot nu toe kozen wij dus altijd voor een goede highlighter en bronzer, maar nu blijkt dat je een ander bekend product ook kunt gebruiken om te shapen. Een product dat ons, voornamelijk in de zomer, niet onbekend is: zelfbruiner. Normaal gebruik je zelfbruiner natuurlijk om andere lichaamsdelen als benen of armen een gebruind tintje te geven. Nu blijkt dat je het ook op je gezicht kunt gebruiken om te shapen.

Op TikTok kwamen we deze beauty hack tegen. Het klinkt eng om zomaar aan de gang te gaan met zelfbruiner op je gezicht, maar het resultaat liegt er niet om. En het is ook nog eens veel simpeler dan je denkt! Je begint met het doen van je avond skincare en laat dit een uurtje intrekken. Vervolgens pak je er een zelfbruiner bij die ook op je gezicht te gebruiken is. Deze breng je vervolgens met een kwast aan op de plekken waar je anders ook zou shapen. Denk aan de jukbeenderen, bovenop je voorhoofd en op je kin. Vervolgens laat je het een halfuurtje intrekken en duik je je bed in. De volgende ochtend was je het er vanaf en ben je klaar om de rest van je make-up af te maken!

@thenudelip trust me on this one #selftanner #selftannercontour #sttropeztan #sttropez #selftanroutine #facecontour #tanskin #tanface #bronze #bronzeglow #beautyhack #tipsandtricks #glowyskin #selftan #cleanskin ♬ original sound – The Nude Lip | product reviews

@thenudelip the update.. try & tag me! #selftan #selftanningroutine #facecontouring #cleangirlaesthetic #cleanskin #bronzeglow #bronzeskin #nonakeupmakeup #makeuphack #beautytip #update #facetanner #summerskin #fallaesthetic #streopez #sttropeztan #lifestyleaesthetic #tanskin #glowyskin ♬ original sound – The Nude Lip | product reviews

Langer plezier

Op deze manier shapen gaat snel en soepeltjes. Het hoeft allemaal niet perfect, want je wast het te volgende dag toch weer van je gezicht af. Daarnaast heb je er ook nog eens meerdere dagen plezier van. Daar waar je normaal aan het eind van de dag alles afwast, blijft deze shape zeker drie dagen zitten. Win-win!

Lees ook: Zelfbruiner gebruiken voor vollere lippen? Deze hack laat zien hoe!