Wanneer je denkt dat het onmogelijk is om in shape te komen, dan bestaat er een grote kans dat je te veel tegelijkertijd doet. Velen zullen hun hele lifestyle omgooien als ze wat gewicht proberen te verliezen, wat uiteindelijk alleen maar averechts werkt. Wat wél werkt is kleine aanpassingen maken in je dagelijkse routine, zodat je wat gewicht kwijt raakt op een gezonde manier. Deze gewoonten om gezond af te vallen vragen haast geen moeite.

Gezond afvallen
Bron: @noordegroot

Hoe val je gezond af?

Deze kleine gewoonten zullen je helpen om wat gewicht kwijt te raken of om simpelweg gezonder te leven. Het beste deel is: als je op een gezonde manier gewicht wil verliezen hoef je niet alles “perfect” te doen. Dus, stress niet als je één workout mist – het gaat om het grotere geheel. Als je de volgende gewoonten prioriteit geeft zal je snel je doelen behalen.

1. Leg je telefoon weg wanneer je eet

Wist is dat de gemiddelde Amerikaan meer dan 7 (!) uur per dag op zijn telefoon zit? Als je tegelijkertijd eet en op je telefoon zit gebeurt er het volgende: mensen die scrollen door social media tijdens het eten, zullen méér eten dan wanneer ze dit niet doen. Je bent op dit moment namelijk niet bewust van je hongergevoel.

2. Beoefen mindfulness

Het lijkt haast of mindfulness de oplossing voor alles is, right? Maar mindfulness eindigt niet in de keuken. Volgens onderzoek staat mindfulness in verband met gewichtsverlies en zou het obesitas gerelateerde eetgewoonten verminderen. Hoe gaat dit in zijn werk? Wanneer je je gewoonten; gedachten; gevoelens; en acties waarneemt en hier bewust van bent, kan dit je helpen om actie te ondernemen en veranderingen te maken.

3. Ontwikkel nieuwe gewoontes

Nieuwe gewoontes ontwikkelen is key als je op een gezonde manier af wilt vallen. Je denkt namelijk niet na over een gewoonte – je doet het gewoon. Gewoonten zorgen voor een bepaalde aanwijzing, die vervolgens tot een actie leidt. Dit proces herhaal je tot het een gewoonte wordt.

Eén van de makkelijkste manieren om een nieuwe gewoonte te starten is door een bestaande gewoonten te kiezen, er hier iets nieuws aan te koppelen. Stel: je zet iedere ochtend een kop filterkoffie. Normaal gesproken zou je door je socials scrollen wanneer de koffie aan het doorlopen is, maar in plaats hiervan ga je nu squats doen. Koffie zetten zou je sowieso al doen, dus smoesjes als “ik heb geen tijd” gelden niet meer. No more excuses, baby!

Lees ook: 5x de beste booty workouts voor beginners