Je loopt in de supermarkt om gezonde inkopen te doen. Er is alleen één probleem. Je wordt namelijk niet zo blij van de prijzen die erbij staan. Gezond eten is nou eenmaal erg duur. Wanneer je op het moment weinig geld hebt, kan het erg moeilijk zijn. Toch kan je op veel verschillende manieren geld besparen. Wij zetten de beste tips op een rijtje.

gezond budget FEM FEM

Plan je maaltijden

Plannen. Misschien wel het belangrijkste van allemaal. Maak op zondag een planning voor de hele week. Kijk wat je in de koelkast hebt staan en bepaal wat je nog moet kopen. Vaak heb je al veel in huis en koop je onnodig teveel, terwijl dit niet nodig is. Door te plannen voorkom je dat je afwijkt van wat je eigenlijk van plan was.

Koop producten van het seizoen

Producten die seizoengebonden zijn smaken beter en het is ook nog is een stuk goedkoper. Wanneer je producten koopt buiten het seizoen betaal je een stuk meer. Dit komt omdat deze producten de halve wereld over zijn gereisd en erg milieuvervuilend zijn. Teveel ingekocht? Vries de rest dan in. Het is zonde als je dit moet weggooien!

Koop volwaardig voedsel

Voeding in de onbewerkte vorm zijn een stuk voordeliger. Denk maar aan een stuk kaas en gerapste kaas. Voor geraspte kaas betaal je een stuk meer, terwijl je dit thuis net zo makkelijk kan doen. Of wat dacht je van zakjes en bakjes fruit. Dit is een stuk duurder dan ongesneden fruit. Het zit hem vaak in de kleine dingen die je niet snel doorhebt.

Koop huismerken

Als je aan huismerken denkt, denk je al snel dat de kwaliteit een stuk minder goed is. Maar wist je dat dit vaak niet het geval is? Huismerken hebben vaak dezelfde kwaliteit als grote A-merken en zijn een stuk goedkoper. Kijk op het etiket om er zeker van de zijn dat de kwaliteit net zo goed is. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Koop diepvriesgroenten en fruit

Diepvriesgroenten en fruit? Dat is toch helemaal niet lekker, hoor ik je denken. Op vers fruit en groenten moet je vaak lang wachten, omdat het maar een paar maanden per jaar te krijgen is. Diepvriesgroenten zijn net zo voedzaam. Je kunt ze lang bewaren en het is goed te gebruiken bij het maken van smoothies, bij muesli en bij havermout. Ideaal toch?

Lees ook: waarom je vetten moet eten om vet te verbranden.