Niets is zo fijn als een heerlijke kop koffie in de ochtend voor je naar je werk gaat. Heerlijk nog even wakker worden voor de drukke dag weer begint. Een kopje per dag is niet slecht voor je, het is juist goed voor je om even op te starten. Wij hebben vier varianten gevonden die je favoriete drankje nog gezonder en lekkerder maken. En heel goed thuis te doen, laat Starbucks maar even voor wat het is. Deze koffie gaat je ochtenden goed maken.

mikky

Kokosmelk latte

Dit is een heerlijke en gezondere versie van de klassieke koffie verkeerd oftewel de latte. In plaats van gewone melk gebruik je nu kokosmelk, je kunt het zelfs een beetje opschuimen om je koffie een extra luxe tintje te geven. Je kunt hier ook een havermout variant op maken, door havermoutmelk te gebruiken. Of probeer deze havermoutcappuccino als je jezelf echt wilt verwennen.

Vanille ijskoffie

Vanille maakt je fris en alert en doordat je ijskoffie drinkt krijg je meer water binnen dan bij een normale kop. Giet 1 kopje koffie in een glas met ijsblokjes, voeg vanille amandelmelk toe en wat vanille extract, even roeren en klaar. Heerlijk verfrissend voor een zomerse ochtend als je lekker in het zonnetje kan waker worden.

Kurkuma latte

Kurkuma is een wondermiddel en heeft heel veel voordelen voor je gezondheid. Zo werkt het ontstekingsremmend, gaat depressie tegen en heeft het heel veel antioxidanten. Als iets je ochtend gezonder maakt, is dit het wel. Je hebt nodig: ongezoete amandelmelk, een halve theelepel kurkuma, een halve theelepel kaneel en een vierde theelepel verse gember.

Lees ook:

3x de meest lekkere havermoutontbijtjes

Ontbijt is nooit meer hetzelfde: gezonde banaan-choco muffins