Wil je een lekker, maar gezonde lunch bereiden? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je. Deze groente pita met avocado dip is namelijk een recept om van te watertanden. Naast dat het lekker is, is het ook nog eens gezond en voedzaam. De hoogste tijd dus om eens uit te proberen.

pita-gezond-recept

Ingrediënten

Avocado dip

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1-2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • Een handjevol koriander
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel komijn
  • Halve peper
  • Sap van 1 citroen

Groentes

  • 2 stukken bloemkool, gesneden in stukjes
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1-2 theelepels chilipoeder
  • 1-2 theelepels garam masala
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Olie
  • Zout en peper
  • 8 kleine pita’s
  • Griekse yoghurt

Bereiding

Avocado dip

Meng alle ingrediënten voor de avocado dip in een keukenmachine met elkaar.

Groentes

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verspreid de bloemkool en kikkererwten over een bakplaat. Gooi hier wat olijfolie en kruiden overheen. Mix het vervolgens een beetje door elkaar heen. Rooster vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven, mix het weer door elkaar en laat het vervolgens nog eens 15 tot 20 minuten in de oven staan. Het is de bedoeling dat de bloemkool en kikkererwten goudbruin kleuren en zo zullen de kikkererwten een beetje knapperig zijn.

Verdeel over elke pita een beetje avocado dip en top dit met de geroosterde groenten. Besprenkel dit met extra peper, zout, koriander en een beetje Griekse yoghurt.

Wil je nog meer lekkere lunch recepten? Kijk dan eens hier.