Leid je een druk bestaan en blijft er dus weinig tijd over om een lekkere lunch te bereiden? Dan hebben wij de oplossing. Je kunt namelijk je maaltijden alvast voorbereiden. Door op een zondagmiddag alvast wat gerechten klaar te maken voor de rest van de week, bespaar je een hoop tijd en voorkom je afhaalmaaltijden. Wij hebben wat gerechten voor je op een rijtje gezet.

Burrito met kip en avocado

We kunnen nooit genoeg krijgen van gerechten met avocado en daarbij is het ook nog eens ontzettend gezond. Dit recept is makkelijk klaar te maken en zonder twijfel een echte smaaksensatie.

Ingrediënten

4 tortilla’s, opgewarmd
500 gram kipfilet
1 grote avocado
1 kopje geraspte kaas
1/4 kopje salsa verde
1/4 kopje Griekse yoghurt of zure room

Bereiden

Begin het met snijden van de kipfilet in blokjes en bak deze vervolgens in de pan. Wanneer je ervoor gekozen hebt om kipfilet blokjes te kopen, is het natuurlijk niet meer nodig om deze van tevoren te in stukjes te snijden. Snijd vervolgens de avocado in blokjes. Vervolgens stop je de kip en avocado in de tortilla en doe je hier wat salsa verde en Griekse yoghurt (of zure room) bij. Dit kun je er ook nog als dipsaus bij gebruiken. Vervolgens strooi je er wat geraspte kaas overheen en vouw je de tortilla dicht. Vervolgens leg je deze op of onder de grill en je maaltijd is klaar.

femfem-lunch

Quinoa met kip en cashewnoten

Een lekker Aziatisch gerecht wat tegelijkertijd ook nog gezond is.

Ingrediënten

1 kopje quinoa, ongekookt
1 kopje ui
1 kopje bosui
2 rode paprika’s
500 gram kipfilet
1/2 kopje hoisin saus
1 eetlepel knoflook
2 eetlepels sojasaus
1/2 eetlepel verse gember, fijngesneden
1 kopje water
1 kopje cashewnoten

Bereiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Vet vervolgens een schaal in met kokosolie. Vervolgens strooi je de quinoa verspreid over de bodem van de ovenschotel. Maak vervolgens een tweede laag met ui en bosui en een derde laag met rode paprika. Leg hier vervolgens de kip bovenop. Meng de hoisin saus, knoflook, sojasaus, verse gember en het kopje water door elkaar. Je kunt hier een vork voor gebruiken om het samen te kloppen tot een geheel. Giet de saus gelijkmatig over de kip heen. Zet de ovenschaal in de oven en bak deze 45 minuten lang op 190 graden. Haal de ovenschaal er vervolgens uit en strooi de cashewnoten over het gerecht heen. Tot slot zet je de ovenschaal nog 10 minuten in de oven en dan heb je een lekker maaltje.

quinoa-lunch-gerechten-maaltijden-femfem

Romige pasta met tomaat en spinazie

Ingrediënten

400 gram pasta
350 gram kipfilet
300 gram verse spinazie
1 pakje roomkaas
circa 10 cherrytomaatjes
1 ui
snufje zout en peper
1 el Provençaalse kruiden
Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta in 7 tot 10 minuten gaar. Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de bak de kipfilet eerst en fruit vervolgens de ui tot deze glazig is. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg deze vervolgens samen met de spinazie toe aan de pan. Zet het vuur laag en voeg de roomkaas toe. Voeg er een snufje zout en peper aan toe en de Provençaalse kruiden. Garneer het gerecht naar smaak met parmezaanse kaas.

femfem-spinazie-kip-gerechten-maaltijden-lunch

Wil je er meer ingrediënten aan toevoegen? Deze 5 ingrediënten maken je maaltijd gezonder.