Koken kan heel leuk zijn, zolang je maar blijft variëren met verschillende ingrediënten en recepten. Iedere dag een Hollandse maaltijd op tafel wordt ook wel eens saai, kies eens voor ingrediënten die je normaal nooit bij elkaar zou plaatsen. Havermout, aubergine en pizzasaus bijvoorbeeld. Dit wordt samen een gezonde pizza en wij vertellen hoe je deze maakt.

haverpizza

Foto: Chickslovefood

Haverpizza

Een pizzabodem hoeft niet altijd van deeg te zijn, er zijn hier honderdere alternatieven zoals de meatza of een bloemkoolbodem. Ook havermout kan dienen als pizzabodem en het is ook nog eens gezond en snel! Dit recept is eenvoudig en daarbij heb je maar 5 ingrediënten nodig, hoezo koken is duur?

Wat heb je nodig?

  • 130 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 kleine aubergine
  • 150 gram pastasaus met Italiaanse kruiden
  • +- 60 gram mozzarella
  • een oven
  • bakpapier
  • keukenmachine/ of iets wat daarop lijkt

Zo maak je het:

  1. Zet de oven aan op 200 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Neem 50 gram havermout en maak dit klein met een keukenmachine.
  3. Pak de overige havermout, meng dit met 100 milliliter water en 1 ei. Zodra dit één geheel is kan de havermout uit de keukenmachine erbij.
  4. Smeer het mengsel uit over de bakplaat met een dikte van 0.5 cm en laat de bodem 10 minuten hard worden in de oven.
  5. Snijd in de tussentijd de aubergine in dunne plakjes en trek de mozzarella wat uit elkaar.
  6. Als de bodem hard genoeg is kun je de bodem decoreren met de tomatensaus, eventueel wat olijfolie en de aubergine en mozzarella.
  7. Laat de pizza vervolgens nog 30 minuten bakken en daarna kun jij genieten van een gezonde haverpizza!

Lees ook:

3x de meest lekker havermout ontbijtjes.