De herfst is officieel aangebroken, wat betekent dat de feestdagen langzaam in zicht komen. Heerlijk, maar voornamelijk gevaarlijk voor je gewicht. Gezond blijven eten is heel belangrijk in deze periode. Gelukkig kan dat snel en goedkoop met de stoomkoker van Action. Maarre, is stomen écht zo veel gezonder?

Action gezonder eten

Goede redenen om je eten te stomen

Stomen is een van de gezondste methodes om je voedsel te bereiden. Niet alleen blijven de smaak en de kleuren namelijk beter bewaard, maar ook al de vitaminen en mineralen behouden zich. Gestoomde gerechten blijven ook altijd lekker sappig, mooi én zitten boordevol smaak. Enne, er zijn nog zó veel meer redenen waarom jij beter je eten kan stomen.

1. Gezond en duurzaam

Je eten stomen is mega gezond, dat is eigenlijk al genoeg om je zo ver te krijgen om vanaf dit moment al je gerechten te stomen. Zoals eerder gezegd zullen alle vitamines en mineralen zich behouden, er wordt namelijk geschat dat je bij het koken zo’n twintig tot vijftig procent van die voedingsstoffen verliest. Terwijl deze heel belangrijk zijn voor je.

Bij het stomen daarentegen, gaart het eten door de damp van kokend water, met als grote voordeel dat de smaak en vitamines en mineralen beter intact blijven dan als je het kookt. Omdat de smaak zich zo goed behoudt, hoef je dan ook weinig tot geen extra zout toe te voegen. Veel beter voor je gezondheid! Bovendien is het stomen van eten ook veel milieubewuster gezien je veel minder water hoeft te gebruiken.

2. Vetarm

Nog een goede reden om je eten te stomen, is dat het ook nog eens vetarm is. Omdat je bij stomen geen olie of boter gebruikt, betekent stomen ook nog eens caloriearm koken! Afvallen of op gewicht blijven is met zo’n stomer nooit zo makkelijk geweest!

3. Smaakvoller

Ben je fan van smaakvol eten? Dan is stomen iets voor jou, bij het stomen van voedsel blijft namelijk de authentieke smaak zich goed behouden. Het eten komt namelijk als het ware niet in aanraking met water, de damp van het hete water verhit de voedingsmiddelen en zorgt ervoor dat ze niet alleen gaar worden, maar ook knapperig en smaakvol blijven. Geweldig!

Action-stoomkoker

Nu we je toch zo ver hebben gekregen om vanaf nu je eten te stomen, kan je er net zo goed eentje kopen, mocht je er nog geen één hebben. Je hoeft gelukkig niet meteen bakken met geld uit te geven, Action heeft ons, namelijk zoals altijd, weer geblessed.

De stoomkoker van Progress wordt je nieuwe beste vriend, gezien je met dit pareltje niet meer uren in de keuken hoeft te staan. Dankzij de drie stoomschalen met een totale capaciteit van maar liefst 7,5 liter stoom je namelijk gemakkelijk maaltijden voor het hele gezin. Of een heel weeshuis. Wat je plannen ook maar zijn.

Deze gebruiksvriendelijke stoomkoker is gelukkig eenvoudig schoon te maken en heeft een vermogen van 500 watt. Met een timer en stapelbare stoomschalen is deze stomer een waardevolle toevoeging aan iedere keuken. Lekker en snel je eten maken is nooit zo makkelijk geweest! Enne, ook nog eens mega goedkoop. De Progress stoomkoker van Action kost maar €29,95. Kopen, kopen, kopen!