Ben jij niet bang voor hoogtes, vertrouw jij op het bouwwerk en kun je zo nu en dan tegen een grapje? Dan zijn deze glazen bruggen in China zeker een bezoekje waard voor jou als adrenaline zoeker. China kent meerdere glazen bruggen, maar wij hebben de drie meest spectaculaire voor jou uitgekozen. Durf jij het aan?

Drie spectaculaire bruggen

Chinezen houden wel van een beetje spanning en van glazenbouwwerken kunnen ze geen genoeg krijgen. Dit is daarom ook de reden waarom er zoveel glazen bruggen in dit land zijn. De drie meest bijzondere zijn de Taihang Mountain brug, de Tianmen Mountain brug en eentje in de omgeving van de Chinese stad Zhangjiajie.

Het brekende glas

Het kan heel goed kunnen kloppen dat je een filmpje over de Taihang Mountain brug in China voorbij hebt zien komen. Er gaat namelijk een filmpje rond waarin een reisleider van een groep zich helemaal kapot schrik, omdat het op bepaalde stukken op deze glazen brug net lijkt alsof het glas breekt. Dit is natuurlijk niet daadwerkelijk het geval, het is gewoon een special effect. Je moet wel tegen een grapje kunnen, geen zwak hart hebben of het simpelweg van te voren weten. De glazen brug hangt zo’n 1,180 meter boven de zeespiegel, voor mensen met hoogtevrees geen aanrader.

Stairway to Heaven

De Tianmen Mountain brug wordt ook wel de ‘Climb the Stairway to Heaven’s Door’ genoemd. De berg waar deze brug omheen is gebouwd is een van de mooiste bergen ter wereld en wordt daarom door vele reizigers zeker niet overgeslagen. Populaire activiteiten die hier graag worden gedaan zijn: wandelen, met de kabelbaan van de ene naar de andere kant, het maken van foto’s en niet te vergeten genieten van een adembenemend uitzicht. De kabelbaan is de grootste ter wereld, een ritje duurt namelijk 30 minuten en is 7 kilometer lang.  Deze berg heeft drie verschillende bruggen: “The Cliff-Hanging Walkway”, “The Newest Skywalk” en ‘The walk of Faith” of te wel: de glazenbrug.

Tianmen Mountain brug

Foto: sihasakprachum via Istock

Last but not least

De glazen brug in de Chinese stad Zhangjiajie is 430 meter lang en ligt op een hoogte van 300 meter. Alleen het lopen over deze brug is al een ervaring op zich, maar dat is niet het enige wat je hier kunt doen. Je kunt ook vanaf deze brug bungeejumpen en je kunt hier natuurlijk genieten van een prachtig uitzicht. De glazen brug is erg sterk, maar er kunnen geen duizenden toeristen tegelijkertijd over heen lopen. Er is een maximum gesteld van 600 personen per keer, dit kan worden bijgehouden door de tickets die verkocht worden.

Zhangjiajie glazen brug

Foto: Oktay Ortakcioglu via Istock

Lees ook:
Plekken die in de realiteit anders zijn dan op de foto