Heb je ooit wel eens meegemaakt dat je op een plek kwam en het totaal anders bleek te zijn dan dat je ervan had verwacht. Dat je eigenlijk een zware teleurstelling meemaakt, omdat je er zo op had verheugd. Plekken die we maar al te graag willen zien als we op reis zijn, maar eenmaal aangekomen blijkt het net een tikkeltje anders te zijn. De realiteit is anders dan je verwachting. Wij van FEM FEM hebben een aantal van zulke plekken gevonden die jou verwachtingen misschien niet helemaal nakomen.

De Chinese Muur

de chinese muur femfem

Foto: real444 via Istock

De Chinese Muur, een van de zeven wereldwonderen, is een highlight van China die je zeker niet mag missen. Vooral niet na het zien van de vele prachtige foto’s, daar lijkt deze muur bijna nep omdat het zo mooi is. In werkelijkheid is deze muur natuurlijk nog steeds prachtig, je zult ook zeker versteld staan. Versteld van de hoeveelheid mensen die er rondloopt, zoveel dat je de muur amper ziet. Gelukkig zijn er ook dagen dat het rustiger is.

Het Louvre

mona lisa parijs fem fem

Het Louvre in Parijs is een van de bekendste museums in de wereld. Een bekend museum met vele bekende schilderijen, onder andere de Mona Lisa. Een prachtig schilderij die iedereen wil zien als ze in Parijs zijn. Hét schilderij uit hét museum is in de realiteit toch een tikkeltje anders, een tikkeltje kleiner. Maar als je in Parijs bent, moet je de Mona Lisa eigenlijk wel gezien hebben.

Machu Picchu

Machu Picchu fem fem

Foto: Siempreverde22 via Istock

De mysterieuze Inca stad Machu Picchu is ook een van de zeven wereldwonderen. Een prachtige oude plek met een rijke geschiedenis in Peru. Dat deze plek bijzonder en mooi is, is niet alleen jou op gevallen. In het hoogseizoen staat hier honderden misschien wel duizenden mensen, op deze manier is het meer een toeristische trekpleister dan een magische oude stad. Maar het uitzicht van bovenaf blijft even mooi.

machu Picchu druk fem fem

Foto: adventureofalifetime

Trevifontein

trevifontein fem fem

Foto: TomasSereda via Istock

De Trevifontein is een van de mooiste pronkstukken van Italië, het heldere water en de prachtige omgeving. Niet te vergeten het geluk dat je krijgt wanneer je een muntje in de fontein gooit. Maar helaas ook hier zijn veel gelukzoekers te bekennen, die allemaal een muntje in de fontein willen gooien. Toeristen die heel snel een kiekje willen maken en weer weggaan, tja en dan ligt die fontein in eens bomvol met muntjes en zie je het heldere water niet eens meer.

Venetië

venentie fem fem

Foto: sborisov via Istock

Naast de Trevifontein in Italië kent dit land nog meer plekken die minder idealistisch zijn in de realiteit. Zo is de stad Venetië zo toeristisch geworden dat het hele idealistische een beetje is verdwenen. Een romantisch gondelvaart is bijvoorbeeld niet meer zoals het vroeger was. Je bent niet meer alleen met manlief en de gondelbestuurder, maar met nog veel meer andere verliefde stelletjes die ook het idee hadden om een romantische rondvaart te boeken.

venetie gondelvaart fem fem

Foto: maxpixel

Lees ook:

Gaan we op reis op bezoeken we enkel de bekende plekken?