We hebben wel vaker rare beauty hacks voorbij zien komen. Zo zou een groene camouflage stick helpen om oneffenheden weg te werken, en zorgt een stukje plakband voor de perfecte wing. Maar nu gaat er wel een hele bijzondere trend rond op TikTok: glijmiddel is de nieuwe primer, huh??

Glijmiddel als primer

Glijmiddel als basis van je make-up, uhh ja je hoort het goed. Iedereen streeft nog steeds naar een stralende, glowy huid, zonder dat het er vet uit ziet. De oplossing: glijmiddel. Het zou ervoor moeten zorgen dat je huid straalt en je make-up er niet cakey uitziet. Gooi je primer, foundation en highlighter maar weg, volgens bekende TikTokkers.

@itsradybest primer hack 💘 #makeuptransition #lubeprimer #foundationhack #makeup #makeuptipstiktok #fyp♬ Still Falling For You – From “Bridget Jones’s Baby” – Ellie Goulding

Nikkietutorials test het uit

De trend ging viraal en ook Nikkie de Jager, beter bekent als Nikkie Tutorials, zag de beauty-hack voorbijkomen op TikTok. De make-up goeroe kon natuurlijk niet achter blijven en besloot mee te doen met de trend! Al gauw werd duidelijk dat Nikkie geen fan was. “Ik heb drie jaar gewerkt aan het perfectioneren van een primer om vervolgens glijmiddel op mijn gezicht te smeren, het is veel te nat!” Het eind resultaat is dan ook alles behalve smooth. “Oh my god, ik ben zojuist veertig jaar ouder geworden”, gilt Nikkie uit. Een absolute ‘nee’ voor de trend van de queen zelf. Wij besloten de queen van de primer maar te vertrouwen, en slaan deze trend toch maar ook over..

@nikkietutorialsI have so many questions……. ##foryou ##fyp ##transformation @Rady♬ original sound – nikkietutorials

Lees ook: Lifehack! Zo probeer je een bob zonder je haar te knippen