Het is ijskoud buiten en dat betekent dat het weer tijd is om je favo winterdrankje te maken: glühwein. YUM! Je kan het natuurlijk kant-en-klaar kopen in de winkel, maar niets is lekkerder dan zelfgemaakte, verse glühwein. Het fijne is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken. In een handomdraai heb jij je eigen glühwein gemaakt. Let’s have a drink!
Ingrediënten
- 1 fles van jouw favoriete wijn
- 3 steranijsbloemen
- 1 vanillestokje
- 2 kaneelstokjes
- 1 sinaasappel
- 3 kruidnagels
- 1 citroen
- 150 gram poedersuiker
Zo maak je zelf glühwein
- Zet een pan op middelhoog vuur. Giet de rode wijn (hoeft geen dure te zijn) in een grote pan.
- Snijd de citroen en sinaasappel in partjes en voeg deze toe.
- Breek het vanillestokje door het midden en voeg deze samen met de kaneelstokjes, kruidnagel, poedersuiker, steranijs en poedersuiker toe.
- Laat het zachtjes borrelen voor ongeveer 15 minuten zodat de wijn goed kan intrekken.
- Schenk het geheel uit in een mooi glas. Decoreer eventueel met een schijfje van een sinaasappel, steranijsbloemetjes en een kaneelstokje.
Proost!
Lees ook: Rode wijn thee bestaat en dit is waar je het koopt