Onze lievelingsserie is nu al een tijdje geëindigd, maar dat betekent niet dat we er nooit meer iets nieuws van terugzien. HBO werkt namelijk aan nog een nieuwe serie gebaseerd op Tales of Dunk And Egg, de boekenserie van George R.R. Martin. What a news!

game of thrones

Tales of Dunk And Egg

Tales of Dunk And Egg speelt zich af in dezelfde wereld als de Game of Thrones-reeks, zo’n negentig jaar voordat die inmiddels wereldberoemde saga van start gaat. Het nieuws is opvallend, omdat Martin eerder had gezegd niet van plan te zijn Tales of Dunk And Egg te laten verfilmen.

HBO wilde het nieuws donderdag niet bevestigen. De zender maakte eerder wel bekend dat er twee andere spin-offs rond Game of Thrones in productie waren. Een daarvan, House of the Dragon, gaat over de Targaryen-dynasty en moet in 2022 uitgezonden worden. Een andere prequel, waarin Naomi Watts de hoofdrol zou spelen, werd geschrapt.

House of the Dragon

Fire & Blood vertelt de geschiedenis van het huis Targaryen en start met Aegon the Conqueror, de maker van de Iron Throne. Gaandeweg zien we hoe verschillende generaties Targaryens een bittere strijd aangaan om de troon te behouden, wat uitmondt in een burgeroorlog die de naam Dance of the Dragons kreeg. De prequel-serie speelt zich 300 jaar voorafgaand aan Game of Thrones af. Er werden ook al wat toffe beelden gedeeld over hoe de draken er waarschijnlijk uit komen te zien!

dragon dragon

Niet kunnen wachten op Game of Thrones? Bekijk deze hitseries eerst!