Heeft iedereen om jou heen al een relatie en vraag je je af wat je verkeerd doet? Maak je niet druk, het kan hartstikke fijn zijn om single te zijn! Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Dit zijn 7x redenen waarom het goed is om single te zijn in je twenties.

1. Je komt erachter wie je nou echt bent

Een relatie hoeft niet perse te betekenen dat je je normen en waarden aan de kant schuift. Maar of het nu een positieve of negatieve invloed is, je gaat toch nadenken over iemand anders mening of gevoel. Als je single bent kom je er écht achter wat je zelf vindt, zonder invloeden van een partner.

2. Je komt erachter wat je wilt in het leven

Als je erachter komt wie je nou echt bent, kom je er vaak ook achter wat je wilt in het leven. Focus je op de dingen die er echt toe doen, je bent ten slotte niemand een verklaring schuldig.

3. Je wordt zelfstandig

Als je single bent moet je wel zelfstandig zijn. Je moet zelf beslissingen maken en uit je comfortzone stappen. Helemaal niet verkeerd dus. Mocht je later wel klaar zijn voor een relatie ben je in ieder geval afhankelijk.

4. Je kunt doen wat je zelf wilt

Je hoeft met helemaal niemand rekening te houden, klinkt heerlijk toch? Bezoek dat vakantieland waar je altijd al een keertje naar toe wou, wie houdt je tegen!

5. Je leert van jezelf houden

Iemand heeft vast weleens verteld dat je eerst van jezelf moet houden, voor je iemand anders die liefde kan geven. Heel cliché, maar waar! Het is heel fijn als iemand van je houdt, maar waarom zou je jezelf niet die liefde kunnen geven. Meer heb je niet nodig.

6. Je hebt genoeg tijd om met je vrienden en familie af te spreken

Wanneer je geen rekening hoeft te houden met een partner, heb je meer tijd over. Perfect om deze te besteden met je vrienden en familie. Mocht je ooit wel in een relatie komen weet je ook meteen wie echt je vrienden zijn en wie niet.

7. Je hebt alle tijd om te experimenteren

Als je single bent hoef je met niemand rekening te houden en kan je doen wat je wilt. Genoeg tijd om te experimenteren, en dus veel te daten! Je leert niet alleen meer over jezelf, maar ook wat je zoekt in een partner. Misschien kom je er wel achter dat je helemaal niet klaar, of gemaakt bent voor een relatie.

Lees ook: 11x momenten waarop het fijn is om single te zijn