De feestdagen komen eraan en dat betekent dat je de vraag gaat krijgen: “Heb je al een vriend?” En ondanks dat we nog geen vriend hebben, willen we dit ook helemaal niet! Single zijn heeft namelijk ook zijn voordelen. Dit zijn 11 momenten waarop het fijn is om single te zijn.

1. Je hoeft met niemand je bed te delen

Het is toch eigenlijk heerlijk dat je je bed (en je dekens) volledig voor jezelf hebt? Je kunt liggen waar je wilt en zo breed als je wilt. Dit alles zonder dat iemand je aanstoot of de dekens van je afpakt. Heerlijk!

2. Je hoeft zijn gesnurk niet aan te horen

Misschien wel één van de grootste ergernissen aan een relatie hebben: het gesnurk van je partner moeten aanhoren. En vervolgens uren wakker liggen. Bovendien is slapen naast iemand die snurkt ook nog slecht voor je gezondheid.

3. Je hoeft je eten niet te delen

Heb je eindelijk je favo smaak chocolade gehaald, is de halve reep “opeens” weg..

4. Je hoeft je benen niet te scheren in de wintermaanden

Niemand raakt ze toch aan!

5. Je hoeft je eigenlijk helemaal niet te scheren

Niet alleen je benen, maar ook de andere plekken hoeven niet het hele jaar door glad te zijn.

6. Je hoeft niet op bezoek bij je schoonfamilie

Hoewel je je schoonmoeder heel lief vindt, lig je zondagmiddag liever in je bed met je favo romcom.

7. Je blijft slanker

Als je samen met je vriend een film gaat kijken gaat dit natuurlijk niet gepaard zonder de nodige snacks. En dan hebben we het nog niet eens over de wijn die wordt gedronken alsof het water is. Want een glaasje erbij is wel zo “gezellig”. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat gelukkige koppels eerder dik worden!

8. Je kan wel die bak Ben & Jerry’s in je eentje opeten

Dit kan na het vorige puntje een beetje tegenstrijdig klinken, maar de calorieën die je bespaart met het single zijn moeten er op één of andere manier weer aangegeten worden.

9. Je bespaart veel geld

Na een paar weken is het stadium “de man betaalt alles” voorbij en moet je zelf ook af en toe een etentje of museumkaartje betalen. En dan hebben we het nog niet eens over zijn verjaardag, Valentijnsdag en de feestdagen gehad. Als je single ben hoef je alleen maar aan me, myself and I te denken: treat yourself!

10. Je hoeft je nooit te verantwoorden waar en met wie je bent

Niemand die vraagt waar je bent en met wie je bent. Lig je het hele weekend in bed te niksen? Prima. Sta je tot 4 uur ‘s nachts met een hottie in de club te tongen? Helemaal oké!

11. Je kunt dragen wat je wilt

Er is niemand die gaat vertellen dat je jurkje te kort is of dat je decolleté te diep is (hi very little black dress!)

Lees ook: Een man van boven de 30 die nog single is? Kijk uit voor deze signalen