De één heeft een ontiegelijke hekel aan verveling en de ander vind het ook wel eens lekker om even wat rust te hebben. We denken gelijk dat het helemaal niet zo goed is om ons te vervelen, maar waarom eigenlijk? Zo zijn er genoeg goede redenen te bedenken waarom het af en toe best goed is om je vervelen.

goed vervelen FEM FEM

Eindelijk toe aan je klusjes

Je stelt al maanden dat ene klusje uit waar je eigenlijk heel erg tegen op ziet. Nu is het dan eindelijk tijd om dat klusje te gaan doen, want ja, wanneer ga je het anders doen? Je hebt nu de tijd, en ook al is het een rotklusje. En als het eenmaal af is dan voel je je stukken beter.

Creativiteit

Als je je verveelt kom je op de allerbeste ideeën. En misschien klinkt dat gek, maar omdat je eigenlijk niks doet, bedenkt jouw brein de meest creatieve dingen. Wanneer je het druk hebt zou je er nooit op komen, omdat je al genoeg andere dingen aan je hoofd hebt. Als je even niets te doen hebt zul je zien dat je op de meest geniale dingen uitkomt waarvan je nooit had verwacht dat je dat zou kunnen bedenken.

Nieuwe hobby’s en interesses ontdekken

Zodra je je verveelt ben je toch snel geneigd om naar je telefoontje te grijpen. Zo doen we dat juist omdat we ons eigenlijk níet willen vervelen. Leg dat telefoontje eens weg en geniet eens van de omgeving om je heen. Ga nieuwe dingen uitproberen en ontdekken. Het leven is te kort om alleen maar achter je telefoon te zitten en je socials te checken, nietwaar?

Weet je even niet wat je moet doen tijdens je werktijd? Op deze manier hoef je je niet te vervelen en blijf je productief.