Bij een sollicitatie, eerste schooldag, een date of de eerste ontmoeting met je schoonouders is je eerste indruk natuurlijk erg belangrijk. Je uitstraling, kleding en lichaamstaal spelen allemaal een belangrijke rol. Om te zorgen dat jij goed voorbereid bent, zetten wij de beste tips voor een eerste indruk op een rijtje!

Writing down her thoughts.

Lichaamstaal

Je lichaamstaal is erg belangrijk als je een goede eerste indruk wilt achter laten. Je kan hiermee de ander en het gesprek beïnvloeden. Ga bijvoorbeeld niet met je armen over elkaar staan. Dit kan erg ongeïnteresseerd overkomen. Kies voor een open houding naar je gesprekspartner toe. Zo geef je een vriendelijke en aanspreekbare eerste indruk.

Let op je kleding

Je kleding, make-up en accessoires geven een directe indruk bij mensen. Kleed jezelf verzorgt aan. Een slordige stijl kan namelijk worden aangezien voor een slordige houden of werkwijze. Dit wil je natuurlijk niet. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen!

Wees niet te aanwezig

Je hoeft jezelf niet anders voor te doen dan dat je bent, maar voor een goede eerste indruk kan je maar beter niet té aanwezig zijn. Je laat op deze manier namelijk snel een agressieve indruk achter, wat je natuurlijk absoluut niet wilt.

Wees oprecht

Wist je dat succesvolle mensen een positieve indruk maken door oprecht beleefd, geïnteresseerd en betrokken te zijn? De kracht van luisteren en verwerken wat anderen om hen heen te zeggen hebben is een belangrijke eigenschap om je succes te behouden. Kom op tijd, bedank anderen en leg je telefoon weg tijdens een gesprek. Zo maak je de perfecte eerste indruk!

Maak oogcontact

Je bent zenuwachtig en het is misschien verleidelijk om steeds weg te kijken. Doe dit niet! Oogcontact is super belangrijk. Wanneer je geen oogcontact maakt met je gesprekspartner loop je de kans dat je ongeïnteresseerd overkomt, terwijl dit helemaal niet zo is.

Wees voorbereid

Zorg dat je je verdiept hebt in wie je ontmoet en neem de tijd om na te denken over hoe jij het liefst wilt overkomen. Door voorbereiding, voorkom je ongeplande verrassingen en weet je wat je te wachten staat. Als je zelfverzekerd wilt lijken, let dan goed op je lichaamstaal en houd rekening met je slechte gewoontes die je wilt vermijden.

Hoe zorg jij ervoor om een goede eerste indruk achter te laten?

Dit zijn de weekendroutines van succesvolle vrouwen.