Het is eigenlijk de hoogste tijd om een vakantie te boeken – wanneer niet? Toch kan het zijn dat je af en toe net wat minder te besteden hebt, waardoor het lijkt alsof een vakantie er niet in zit. Onzin! Er zijn genoeg prachtige Griekse eilanden waar je voor een prikkie op vakantie kunt. Je moet ’t alleen net weten 😉 Wij zetten zeven goedkope Griekse eilanden voor je op een rijtje.

Goedkope Griekse eilanden

Je kunt het eigenlijk zo duur maken als je zelf wil. Je hoeft zelfs niet uit te wijken naar de meest onbekende eilanden, ook al kan dat ook heel leuk zijn. De keuze voor een hotel of restaurant kan een groot verschil maken. Op de volgende minder bekende en bekende goedkope Griekse eilanden kun je voor een mooi prijsje verblijven.

1. Zakynthos

Dit eiland heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen. Het is een prachtig veelzijdig eiland, waar je veel kunt zien en doen. Ook heeft Zakynthos de mooiste stranden dus strandhoppen is een heuse bezigheid hier. Je kunt het er overigens zo duur maken als je zelf wil. Skip de fancy restaurants en mega hotels. Dat is namelijk nergens voor nodig! De familierestaurants serveren vaak lekkerder eten en de kleinschalige hotels zijn net zo fijn, maar toch een stukje goedkoper.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZakynthosAPP (@zakynthosapp)

2. Kos

Kos is een mega prettig eiland om te verblijven. De stadjes zijn levendig en energie, waardoor je hier uren rond paradeert zonder je te vervelen. Gelukkig kun je ook voor een mooi prijsje het terras opduiken. Goedkoop wijntje en een simpele Griekse salade erbij voor een prikkie en je kunt er weer tegenaan. Ga je voor een combinatiereis met vliegticket en hotel? Dan kun je voor Kos vaak goedkope deals scoren.

3. Kreta

Oud maar vertrouwd! Kreta trekt al jaren mega veel toeristen, maar verdwijnt toch ook niet uit beeld. Je weet gewoon zeker dat je hier gegarandeerd je hele vakantie goed zit. Ook hier scoor je voor mooie prijsjes goede vakantieverblijven en heerlijk eten. Ook de combinatiedeals op Kreta zijn betaalbaar. Kun je het niet vinden? Blijf dan vooral even doorzoeken. Ze zijn er écht!

4. Rhodos

Dit fijne eiland ligt eigenlijk dichterbij Turkije dan bij Griekenland. Dat merk je ook aan de heerlijke temperaturen! Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over het weer. Ook de zorgen over je portemonnee verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je verblijft hier zo weken (!) voor een mooi prijsje.

5. Paros

Dit Griekse eiland is een wat minder bekend eiland, maar is de laatste jaren wel steeds populairder geworden. Dat is volkomen logisch, want het is een heerlijk eiland om te verblijven! Zowel op doorreis als backpacker of als vakantieverblijf voor een korte tijd is dit een ideaal eiland. De heerlijke stranden, schilderachtige witte dorpjes en het goedkope leven zijn hiervoor de reden. Pluspunt: Paros staat bekend om zijn wijnen! Wijnen voor een prikkie is dus aangeraden.

7. Naxos

Dit vrij grote eiland is ook een wat minder gangbaar eiland om een vakantie naar te boeken. Toch begrijpen wij daar helemaal niets van! Het is dan wel onwijs populair onder de backpackers, ook voor een strandvakantie is het prima vertoeven. Ook hier kun je op zoek naar de schattige kleine familierestaurants om de eetcultuur te leren kennen. Dat scheelt enorm in de kosten! Zeker een van de goedkope Griekse eilanden.

Lees ook: Deze ‘geheime’ Griekse eilanden zijn perfect voor een girlstrip