Heb jij als voornemen om in het nieuwe jaar meer te letten op de kleintjes? Dan lijkt het ons een goed idee om te beginnen bij je boodschappen. Want eh, die boodschappenkosten kunnen aardig oplopen. Wist je dat de keuze voor een supermarkt een behoorlijke invloed heeft op hoe veel je kwijt bent aan de kassa? Goedkoper boodschappen doen, doe je bij déze supermarkt volgens de Consumentenbond.

goedkoper boodschappen doen

Grote kostenpost

Eén van de grootste kostenposten is natuurlijk het doen van de boodschappen. Het is lang niet altijd even leuk om aan het einde van je rondje in de supermarkt je pinpas tevoorschijn te halen. De boodschappen zijn namelijk een stuk duurder dan een aantal jaar geleden. Dat betekent helaas dat het af en toe even slikken is bij de kassa. De bedragen komen namelijk flink hoger uit dan we steeds weer denken.

Goedkoper boodschappen doen

Natuurlijk weten de supermarkten met bepaalde trucjes zoveel mogelijk omzet weg te slepen, maar de producten zijn ook gewoon duur. Uiteraard kun je met bepaalde aanpassingen een hoop geld besparen in de supermarkt. Pak bijvoorbeeld een mandje in plaats van een winkelwagen én ga wat vaker voor de huismerken in plaats van de A-merken. Zo kun je al een hoop centen in eigen portemonnee houden.

Hoewel je dus met een aantal trucjes in de supermarkt al een hoop geld kan besparen, is er nog een andere keuze die bepalend is. Enne, dat is natuurlijk de keuze voor de supermarkt waar je heen gaat. Zoals je waarschijnlijk wel weet, kunnen de prijzen in de supermarkten namelijk ook enorm verschillen. De ene supermarkt biedt de producten namelijk voor hogere prijzen aan dan de andere.

Goedkopere supermarkt

Al eerder kwamen we erachter waar we in 2023 absoluut niet willen zijn als het gaat om boodschappen. Het televisieprogramma Kassa deed toen onderzoek in verschillende Nederlandse supermarkten en kwam erachter dat de Aldi helemaal niet zo goedkoop is als we allemaal denken. Sterker nog: deze supermarkt is de duurste van allemaal!

Waar we dan wel moeten zijn voor de beste deals? Dat is nu eindelijk duidelijk! De Consumentenbond heeft namelijk het assortiment en de prijzen van alle supermarkten onder de loep genomen en kwam er zo achter dat er drie supermarkten zijn waar de prijzen wel héél goed uit de test komen. De ultieme winnaar is supermarkt Dirk. Bij hen zijn basisproducten – producten die iedereen dagelijks gebruikt – maar liefst 8% goedkoper. Ook de Vomar en Hoogvliet komen goed uit de test. Daar bespaar je 6% en 5%. Reken maar uit wat dat je gaat opleveren als je er wekelijks voor kiest om hier je boodschappen te halen.