Er zijn ontelbare feiten en fabels over afvallen. Zo zou het beter zijn om na acht uur ’s avonds niks meer te eten en zou citroensap vet afbreken. Niet alles wat je op het internet leest over je gezondheid is echter waar. Hoe zit dat met de overtuiging dat je afvalt als je groene thee drinkt? Is het een feit of een fabel?

@Weheartit
@Weheartit

Afvallen van groene thee

Er zijn meerdere theorieën over waarom je van groene thee zou afvallen. Zo zou het kunnen dat catechinen, een voedingsstof waar droge theebladeren voor een groot deel uit bestaan, in groene thee de spijsvertering en absorptie van koolhydraten remt. Een andere theorie zegt dat groene thee het microbioom van de darm verandert. Het microbioom is de bacteriebevolking in je darmen, wat betekent dat groene thee je zou kunnen helpen om af te vallen.

Voedingsdeskundige Kristin Kirkpatrick zegt groene thee een beetje kan helpen met afvallen. Uit verschillende studies bleek dat groene theedrinkers niet drastisch afvielen, maar in bescheiden mate. Wel vielen groene theedrinkers gemiddeld meer af dan mensen die gewoon water dronken. Groene thee lijkt dus geen wondermiddel voor afvallen te zijn, maar kan wel enigszins bijdragen aan gewichtsverlies.

Alleen maar groene thee drinken om af te vallen, gaat dus niet lukken. Kirkpatrick vertelt dat gewichtsverlies veelzijdig is en dat groene thee dus geen garantie is voor gewichtsverlies. Je verdere eetpatroon en lichaamsbeweging zullen voor het grootste deel uitmaken hoeveel gewicht je verliest. Een kop groene thee zal dus geen wonderen verrichten, maar is wel erg lekker en gezond!

Hulp nodig bij het afvallen? Check hier 5 fijne workouts die niet voelen als sporten maar wel werken!