Ben jij degene die het in de sportschool na twee sit-ups al helemaal heeft gehad en liever naar de mannen kijkt in plaats van echt sport? We get you girl! Maar wat nou als sporten ineens zo leuk wordt, dat je niet het idee hebt dat je een workout aan het doen bent? Whááát, sporten leuk? Ja geloof ons maar – met deze workouts verbrand je calorieën zonder dat je het door hebt. Lees je mee?

sporten FEM FEM
@brunabear Instagram

Trampoline springen

Ben je even klaar met die standaard fietstrainer? Dan hebben we excellent nieuws voor je. Met simpel trampoline springen verbrand je bijna net zoveel calorieën als met een halfuurtje fietsen. Do tell us more..

Trampolinespringen is alles behalve vervelend. Misschien krijg je na een poosje wat verzuurde benen, maar that’s it. Veel mensen vinden deze workout vooral aantrekkelijk omdat het je lichaam flink af mat, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Tijdens het stuiteren voel je je zo licht als een veertje en dit wordt geassocieerd met plezier. Dus zoek die dichtstbijzijnde trampolines bij jou in de buurt, en spring er lekker op los!

Snel wandelen

Trek je schoenen aan en ga lekker naar buiten! Er is een stuk meer te zien dan binnen en het is ook een stuk minder saai. Even zuurstof happen! Maak even een praatje met die leuke mevrouw en lach lief naar die leuke man op straat en jij hebt ook weer een heerlijk voldaan gevoel. Het fijne is: met snel wandelen verbrand je volgens onderzoek nog meer calorieën dan met hardlopen en het is goed voor je gezondheid om buiten te zijn. Er zijn knappe mannen (én vrouwen) genoeg buiten!

Zwemmen

Trek je bikini of badpak maar aan, want zwemmen is een hele effectieve manier van sporten. Ga bijvoorbeeld gezellig met je vriendinnen naar het zwembad, of als het warm genoeg is, naar het strand en verbrand die calorieën met veel plezier. Aan zwemmen zit geen leeftijd én je kan ook nog eens leuke mannen spotten. Als dat niet leuk wordt, weten wij het ook niet meer.

Heeft dit je al enthousiast gemaakt om (meer) baantjes te gaan zwemmen? Vaker zwemmen zorgt ervoor dat je nóg meer calorieën verbrandt. Zo heeft een ervaren zwemmer minder tijd nodig voordat de vetverbranding op gang komt. Dit komt doordat zij een goede conditie hebben opgebouwd, en een goede conditie betekent een langere uithoudingsvermogen en meer calorieën verbranden. Een goede reden dus om vaker baantjes te gaan zwemmen! Let’s goooo!

Dans workout Youtube

Als er iets is waar je blij van kunt worden, is het dansen wel. Er zijn op Youtube genoeg video’s te vinden waarin opgeleide dansers je een complete workout geven. Zo heb je een complete dance-workout op de songs van Mamma Mia en kun je losgaan op de hitjes van The Greatest Showman-workout. Je kunt zelf kiezen hoe moeilijk je het maakt én er zijn vast ook wel video’s te vinden van knappe dansers te vinden. Daar doe je het wel voor toch? Wanneer je in een lekkere vibe zit, gaat de tijd zo voorbij.

@mammamia
@mammamia

Yoga sessie

Doe je het liever iets rustiger aan? Dan is yoga voor jou een goede oplossing. Terwijl je lekker tot rust komt, verbrand je ook heerlijk wat calorieën. Zoek een passende yogasessie op via Youtube en regel een matje en een fijne outfit. Nadat jij je yogasessie gehad hebt, is je dag vast een stuk minder stressvol.

Ben jij de persoon die het liefst z’n workouts overslaat? Dit is na hoeveel tijd je lichaam out of shape raakt.