Hoewel een sneeuwpop maken super cosy is, brengt de kou ook wat ergernissen met zich mee. Dit zijn de 10 grootste ergernissen als het gaat vriezen.

Je moet de ruiten van je auto krabben

Haast, haast, haast in de ochtend.. Moet je óók nog de ruiten van je auto krabben. En dan ben je dat verdomde krabbertje ook nog eens kwijt. Pffff..

Je gaat de héle tijd op je bek

Ondanks dat het super romantisch is om een wandeling te maken als het buiten heeft gevroren (álles ziet er mooier uit!) is dit haast onmogelijk. Je kan geen paar stappen zetten zonder onderuit te gaan..

Je hebt het áltijd ijskoud

Als het vriest kan hier haast geen verwarming tegenop. Je handen, je voeten en je neus; alles is koud! Er zit niets anders op dan met een warme kop chocolademelk onder een dekentje op de bank te kruipen.

Je auto wil niet starten

Niet alleen jij, maar ook je auto moet even wennen aan de kou. Het kan zo maar eens gebeuren dat je auto gewoon niet start omdat ‘ie eerst moet opwarmen. Of erger; dat je auto niet eens open gaat omdat je deur is vastgevroren, worst nightmare!

Zodra je naar buiten gaat heb je een rode neus

We hoeven maar één stap buiten de deur te zetten of we zien eruit als Rudolf het rendier. Niet heel charmant..

Je haar is enorm statisch

Als het vriest zit er veel vocht in de lucht waardoor je haar enorm statisch wordt als je hier gevoelig voor bent! Grote kans dat je haar alle kanten op vliegt. Zonde als je net een half uur voor de spiegel hebt gestaan om je haar in model te föhnen!

Scooter rijden is enorm gevaarlijk!

Zeg maar dag tegen je scooter in de wintermaanden. Natuurlijk is het al veel te koud om scooter te rijden maar het kan ook nog eens enorm gevaarlijk zijn door de gladheid op de weg! Be careful.

Je (buiten)sportwedstrijden worden afgelast

Mocht je een fanatieke sporter zijn, dan baal je enorm als je sportwedstrijd wordt afgelast omdat het veld meer op een ijsbaan dan een hockeyveld lijkt.

Je kunt niet alleen maar een panty dragen

We willen natuurlijk allemaal onze wollen jurkjes dragen, maar een legging is een echte no go. Super irritant dat een panty té koud is in de wintermaanden. Wie mooi wilt zijn moet kou lijden, right?

Het openbaar vervoer rijdt níet

Wanneer het buiten gaat vriezen kan je er al vanuit gaat dat NS helemaal plat ligt. Reken maar op een enorme vertraging.. of erger; je trein rijdt helemaal niet.

Lees ook: 5 ideeën voor een geslaagde kerstvakantie in eigen land