Zie jij ook langzaam je kerstvakantie in duigen vallen? No worries, we mogen steeds minder, maar dat hoeft niet te betekenen dat je de hele kerstvakantie op de bank hoeft te hangen. Er zijn zoveel leuke dingen die je nog steeds kan doen! Wij helpen je een handje op weg; dit zijn 5 ideeën voor een geslaagde kerstvakantie in eigen land.

Instagram: queenofjetlags
Instagram: queenofjetlags

5 ideeën voor een geslaagde kerstvakantie in eigen land

De kerstvakantie komt langzaam in zicht, finally! Tijd voor gezelligheid, familie en vrienden! Geen idee wat jij deze kerstvakantie gaat doen? Check dan vooral onderstaande tips.

1. Weekendje weg

Zin om alle kerstdrukte te ontsnappen en helemaal tot rust te komen? Ga een weekendje weg! En daar hoef je helemaal niet ver voor te reizen. Jij en je lover kunnen namelijk een luxe camper huren, en genieten maar! Ideaal voor iedereen die van lekker ouderwets kamperen houdt, maar ook van een beetje luxe houdt. Nog een voordeel: het is ook nog eens helemaal niet zo duur. Je hebt al een camper vanaf 35 euro per dag.

2. Kerstmarkten bezoeken

In de kerstvakantie wil je natuurlijk niets anders doen dan je huis helemaal Christmas proof maken. En waar kan je beter je kerstinkopen doen dan op een super gezellige kerstmarkt? Daar hoef je overigens echt niet helemaal voor naar het buitenland te rijden, ook in eigen land zijn er zat leuke kerstmarkten! Nog inspiratie nodig? Eerder schreven wij over de 5x magische kerstmarkten in Nederland.

Traditional christmas market in the historic center of Frankfurt, Germany

3. Winterborrel

Buiten zitten met een borrel klinkt niet heel aantrekkelijk, maar geloof mij, het is super gezellig! Zet de vuurkorf en de heater aan, kruip lekker onder een dekentje en borrelen maar! Ohja, vergeet ook niet de glühwein, die kan niet ontbreken bij zo’n knusse avond. Voor je het weet heb je het warm!

4. Schaatsen

Als je aan de winter denkt, denk je aan schaatsen. Het liefst doen we dat natuurlijk op natuurijs, maar mocht het niet gaan vriezen zijn er ook nog zat andere leuke opties. Misschien wel een van de bekendste schaatsbanen is die op het museumplein. Geniet van de Amsterdamse sferen vanaf het ijs. Nog een leuke optie is de silent disco schaatsbaan in Rotterdam. Hoe leuk klinkt dat!

5. Overnachting in eigen huis

Geen zin om het huis uit te gaan? Hou een overnachting in je eigen huis! Schuif al je meubels aan de kant in de woonkamer en leg je matras op de grond. Maak het gezellig met verlichting, kussentjes, kaarsjes en vergeet de snacks niet! Wil je helemaal voor de full experience gaan kan je ook een tent midden in de woonkamer zetten. Super gezellig en ook nog eens lekker warm 😉

Lees ook: De leukste activiteiten voor een geslaagd oud en nieuw