Een zwembad bij je vakantiebestemming is vaak een vereiste. Maar eenmaal daar maak je er misschien twee keer gebruik voor door een snelle duik te nemen, omdat heel het bad vol met spelende kinderen of baantjes trekkende ouderen zit. Het zwembad is vol, waardoor jij niet rustig kunt zwemmen. Bij dit zwembad in Chili zul je daar geen last van hebben. Het heeft namelijk een grootte van 80.000 m²!

grootste zwembad wereld FEM FEM

Baantje(s) trekken

Even een paar baantjes trekken, dan heb jij je ochtendroutine ook weer gehad en mag dat extra ijsje vanmiddag ook weer. Maar bij het zwembad van San Alfonso Del Mar vragen we ons af of je één baantje überhaupt haalt. Het zwembad is namelijk ruim een kilometer lang en heeft een totale oppervlakte van 80.000 m². Dit betekent dat er een hoeveelheid van 250.000.000 liter water in het zwembad gaat, waardoor je dus nooit last zult hebben van andere zwemmers. Al dit water komt (gelukkig) niet allemaal uit de kraan. Het komt namelijk uit de Stille Oceaan, waar je trouwens een prachtig uitzicht op hebt. Dit water wordt gezuiverd om vervolgens aan het zwembad toe te voegen.

grootste-zwembad-chili-ligbedje-femfem grootste-zwembad-chili-strand-femfem

Foto’s: San Alfonso en Architizer

Zwemmen, surfen of varen

In een ‘normaal’ zwembad ga je meestal zwemmen. Maar in dit zwembad kun je naast zwemmen, ook surfen, kanoën, duiken of varen. Je kunt het zo gek niet bedenken. En dat met uitzicht op de Stille Oceaan. Dit klinkt toch als een droom? Vind je het allemaal iets te grootschalig? Dan kun jij je ook gewoon terugtrekken in de heerlijke jacuzzi of vanuit je ligbedje genieten van het prachtige uitzicht. Waarschijnlijk hangt er wel een aardig prijskaartje aan, aangezien het onderhoud voor het zwembad alleen al zo’n €3 tot €4 miljoen euro kost.

Wil je naar zo’n tropische plek, maar dan dichterbij? Dit tropische eiland ligt gewoon in Berlijn!