‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ is een van de meest succesvolle Nederlandse series. Of je nu fan bent of niet; aan de serie ontkom je niet. De serie heeft dan ook wat grote namen in bezit. Je zou denken dat je als acteur of actrice dan ook niet verkeerd verdient, maar niets is minder waar. Zowel voormalig actrice Fajah Lourens als Dilan Yurdakul spelen open kaart over hun schrikbarend laag salaris en wij zijn in shock.

Schrikbaar laag salaris

Fajah Lourens brak op 21-jarige leeftijd door als de rol van Yasmin Fuentes. In een privé interview van het blad Bendl legt Fajah de feiten op tafel. “Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand. Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht.

Ook Dilan Yurdakul – bekend van de rol van Aysen Baydar – heeft openhartig toegegeven in een interview van de Nieuwe Revu, dat ze een schrikbaar laag salaris verdiende.  “In het begin verdiende ik heel weinig, het minimumloon. Later werd dat iets meer. Maar voor het geld moet je het niet doen. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven, niet om heel rijk te zijn.” Hoe langer Dilan bij Goede Tijden Slechte Tijden werkte en hoe meer ervaring ze opdeed, hoe meer ze begon te verdienen.

Bijverdiensten

Volgens EndemolShine, het productiehuis van onder andere GTST, konden de acteurs genoeg bij verdienen door de naamsbekendheid die zij gaven. Op deze manier konden zij klusjes buiten hun werk makkelijk oppakken. Om bij te verdienen stond Fajah handtekeningen uit te delen op de kermis. Echter kreeg Fajah daar ook kritiek over. “Ik mocht niet op de kermis staan, want ik was een ster. Betaal me dan ook als een ster, het is niet alsof ik voor mijn plezier op de kermis sta.”

Lees ook: Tiktokker met 1 miljoen volgers onthult haar salaris