Of we de app zelf gebruiken of niet, iedereen weet inmiddels wel wat TikTok is. En voor wie het nog niet weet: de social media-app is ontworpen voor het delen van korte (muziek)video’s. Bekende Tiktokker Vi Luong deed een boekje open over haar salaris. En dat is niet mis.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VI LUONG (@_viluong)

Vi Luong

Vi is 24 jaar oud en bekend Tiktokker: ze heeft namelijk meer dan een miljoen (!) volgers. Dit komt voornamelijk door haar ‘how-to’ video’s. Ook is ze actief op Instagram waar ze 94K volgers heeft en op YouTube (7K volgers).

Nadat Luong 10 maanden actief was op TikTok besloot ze te stoppen met haar baan in de social media marketing zodat ze zich volledig op de app kon focussen. En nadat we lazen wat ze ermee verdient, snappen wij wel waarom.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VI LUONG (@_viluong)

Het salaris

Het salaris van Vi bestaat uit een combi tussen samenwerkingen met merken en inkomsten uit het makersfonds van TikTok. Dit jaar werkte ze met 3 ‘vaste’ merken en deed ze een paar eenmalige samenwerkingen.

Het makerfonds

Vi verdient tussen de 150 en 300 dollar per maand via het makersfonds van TikTok. Dit hangt af van hoe veel content ze post.

Samenwerkingen

Van 150-300 dollar per maand kan natuurlijk niemand leven. De samenwerkingen zijn dan ook where the magic happens. Vi maakte een lijstje van hoe veel ze per maand verdiende in het jaar 2021.

  • Februari: ongeveer 19.000 dollar
  • Maart: ongeveer 30.000 dollar
  • April: ongeveer 32.000 dollar
  • Mei: ongeveer 1.000 dollar (dit was omdat sommige betalingen verlaat waren)
  • Juni: ongeveer 32.000 dollar
  • Juli: ongeveer 17.000 dollar

Wow! Wat een geld. Wij zijn er even stil van en kunnen alleen maar fantaseren wat we met die bedragen zouden doen. Mocht TikTok niets voor jou zijn, we feel you, dan hebben we hier nog een lijst met bestbetaalde beroepen voor vrouwen. Cashen maar!

@viluongsir what makes u think i care 💀 ib: @niamhadkins ##instagram ##boburnham♬ All Eyes On Me – Bo Burnham

Lees ook: De dubbelganger van Jennifer Aniston gaat viral op TikTok en zo ziet ze eruit