Hoewel IKEA eigenlijk een woonwinkel is komen wij er vooral voor de eetgelegenheid. We just love food! Dit zijn onze guilty pleasures van de IKEA.

De lekkerste food items van de IKEA

Stiekem gaan we alleen naar de IKEA voor het eten. Bij de Swedish Food Market verkopen ze de lekkerste producten. Niet altijd even gezond, maar wel lekker!

Zweedse gehaktballetjes

De one and only Zweedse gehaktballetjes van de IKEA. Waar moeten we beginnen; heerlijke balletjes met romige aardappel puree en die overheerlijke saus. Je kunt ze zelfs kopen in een zak voor in de vriezer zodat je er elke dag van kan genieten.

Daim Chocoladetaart

Voor alle zoetekauwen is dit de zevende hemel: Daim chocoladetaart. Ook deze kan je in de vriezer bewaren en is dus lang houdbaar. Je hoeft hem alleen maar uit de vriezer te trekken en eventjes te laten ontdooien als je gasten over de vloer hebt.

ikea - daimtaart
IKEA

Gember- amandelkoekjes

Deze koekjes zijn iets minder bekend maar daarom niet minder lekker. Als je eenmaal begint dan kun je niet meer stoppen..

ikea - gember amandelkoekjes
IKEA

Rösti

De Rösti is een aardappelkoekje wat in Zweden voor ontbijt wordt gegeten. Je kunt hem ook tijdens bijgerecht eten tijdens het diner als vervanger voor je standaard aardappel. Bak ze even knapperig in de pan en smullen maar.

ikea - rosti
IKEA

Vossenbessenjam

Nee, niet bosbessenjam, maar vossenbessenjam is onze guilty pleasure van de IKEA. Heerlijk in combinatie met de Zweedse balletjes of op een beschuitje.

ikea - vossenbessenjam
IKEA

Kaneelbroodjes

Deze kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje; de kaneelbroodjes. Heerlijke plakkerige en kruidige broodjes met suiker erop. Perfect voor bij de koffie.

ikea - kaneelbroodje
IKEA

Broodje hotdog

Je kon gewoon niet de Ikea verlaten zonder een broodje hotdog voor een euro te scoren. Eén van de specialiteiten van de Ikea. Een lekker worstje met te veel saus op een zacht wit bolletje. En zelfs de veggies onder ons kunnen er nu van genieten!

ikea - broodje hotdog
IKEA

Lees ook: Het IKEA effect: waarom we meer houden van dingen die we zelf hebben gemaakt