New year, new you! Het klinkt wellicht erg cliché, maar toch beginnen veel mensen het nieuwe jaar met het voornemen om gezonder te leven. Meer sporten speelt hierin een grote rol. Toch zijn er altijd belemmeringen die je weerhouden om te beginnen met sporten. Denk dan aan de kosten van een dergelijk sportabonnement, langdurige abonnementen of tijdsgebrek. Nog niet te spreken over het feit dat één op de zes vrouwen zich ongemakkelijk voelt in de sportschool. Wij maakten kennis met Gympass. Een abonnement aangeboden door jouw werkgever, welke meteen korte metten maakt met deze belemmeringen!

gympass

Wat zijn nu eigenlijk die ‘smoesjes’ die we keer op keer gebruiken? En waarom zeggen wij ze gedag? Want, in the end zijn het smoesjes; er is geen reden om niet goed te zorgen voor jouw lichaam.

1. De motivatie

Je wekker gaat af en je hebt zo’n anderhalf uur om je klaar te maken en te vertrekken richting werk. Wat ligt je bed toch lekker.. Het goede voornemen was om een rondje te gaan rennen. Maar, wie merkt het als je toch nog lekker een paar keer snoozed? Juist, daar gaan je goede voornemens. Samen sporten daarentegen motiveert niet alleen omdat iemand je indirect ‘controleert’, maar ook omdat het leuker is om met gezelschap te sporten.

De voordelen van samen sporten

  • Je hebt afgesproken te gaan, dus zal het ook eerder doorzetten
  • Je hebt iemand om jezelf mee te vergelijken
  • Je geeft minder snel op
  • Je kunt elkaar motiveren

2. Hoge kosten of verplichtingen

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan een kwart (27%) van de Nederlanders niet vast wil zitten aan een langdurige verplichting, daarnaast schrikt de gevraagde ook vaak van de contributie van een sportabonnement. Bij Gympass maak je daarom gebruik van één abonnement welke gefaciliteerd wordt door jouw werkgever. Als werknemer kun je dan op 40.000 verschillende sport- en wellness locaties in 7.000 verschillende steden wereldwijd sporten, zonder vast te zitten aan een langdurig contract. Volgens ons mogen de kosten van je sportabonnement niet de grootste reden zijn om niet te gaan, je hebt ten slotte maar één lichaam. Wees er zuinig op en onderhoud jezelf goed.

gympass

3. Tijdsgebrek anno 2019

We komen steeds vaker tijd tekort. Althans, dat denken we. Het probleem is dat we steeds minder vaak tijd maken voor de dingen die er echt toe doen in het leven. Ga voor jezelf maar eens na hoeveel tijd je eigenlijk besteedt aan social media. In plaats van uren scrollen en swipen, kunnen we ons toch wel nuttiger maken? De meest voorkomende reden om niet te sporten is dan ook het gebrek aan tijd. Dit zegt 34% van de Nederlanders. Onder millennials geeft zelfs 53% aan dat tijdsgebrek de belangrijkste reden is om het sporten over te slaan. Ook deze belemmering wordt door Gympass getackeld. Met Gympass krijg je namelijk onbeperkt toegang tot verschillende sportlocaties, dichtbij werk of huis. Op deze manier kun je ook tussen de activiteiten door gaan sporten, omdat de reistijd naar de locaties gunstig zijn. Dat is alweer 1 stap dichterbij een gezonde levensstijl.

4. Ongemak in de sportschool

Zoals genoemd voelen vooral vrouwen (17%) zich wel eens ongemakkelijk in de sportschool. Hierdoor wordt de sportschool met regelmaat vermeden. Voor mannen geldt dit voor 14%, ook een cijfer om niet te negeren. Laten we voorop stellen dat we hier niet kunnen spreken over een smoes. Toch is dit zeker geen reden om helemaal niet te gaan sporten. Doordat Gympass toegang biedt tot veel verschillende activiteiten, is er voor iedereen wel een fijne plek om te bewegen. Van pilates en yoga tot boksen en het zwembad, noem maar op en het kan via Gympass. Je kunt je zelfs inschrijven voor een van de vele groepslessen en verschillende activiteiten.

Kies ook voor Gympass

Zelf ben je natuurlijk helemaal enthousiast, maar nu is het tijd om jouw werkgever dat ook te maken. Wil jij ook Gympass op je werk? Hier kun je jouw bedrijf aanbevelen!

Lees ook: Dit is de beste sport voor jouw sterrenbeeld.