We hebben allemaal wel een andere voorkeur als het op sporten aankomt. De een houdt ervan om kilometers hard te lopen, de ander doet veel liever yoga om de spieren soepel te houden. Veel heeft stiekem ook te maken met je persoonlijkheid. Benieuwd welke sport er aan jou gelinkt is volgens je sterrenbeeld?

Schermafbeelding 2018-10-02 om 14.09.24

Stier: hardlopen

Sporten is niet bepaalt de favoriete activiteit van een stier, want jij houdt je liever bezig met het ontdekken van nieuwe dingen. Dit kan je dan prima combineren met hardlopen of snelwandelen. Het leuke hieraan is dat je elke keer een andere route kan lopen. Zo ben je misschien binnen no time een echte hardloop fan.

Tweelingen: tennis

Uiteraard vindt jij een sport fijn die je met zijn tweeën kunt doen: dan is tennis of squashen de ideale optie! Jouw sociale sterrenbeeld zal er alle baat bij hebben om met iemand anders te gaan sporten. Dus schaf een racket aan en ga lekker de baan op.

Kreeft: yoga

Kreeften staan erom bekend dat zij nogal emotioneel kunnen zijn. Dan is een sport als yoga de perfecte afleiding om dit weer in zijn gareel te krijgen. Je vind je innerlijke rust weer terug, wat heel fijn kan werken voor een Kreeft.

Leeuw: dansen

De leeuw is een persoon die graag in the centre of attention staat. Daar is niks mis mee, maar wat voor sport kan je dan het beste beoefenen? Dan blijft er maar een over: dansen! Ga voor een heerlijke intensieve dansles die je flink laat zweten.

Maagd: pilates

Maagden heb vaak oog voor detail en zijn vrij nuchter en rustig. Een sport die daarop aansluit is dan de perfecte combinatie. Daarom is pilates de ideale sport voor jou. Door de bewegingen die je tijdens deze les uitoefent, kalmeer je jouw geest. Klinkt heerlijk rustgevend toch?

Weegschaal: ballet

Als weegschaal weet jij natuurlijk ontzettend veel over balans. Daarom kunnen weegschalen zich het best verbinden aan het prachtige ballet. Zoek jij evenwicht, werk je bewegingen tot in de puntjes af of probeer je zo elegant mogelijk over te komen? Dan vind je gegarandeerd voldoening in ballet.

Schorpioen: boksen

Schorpioenen hebben een behoorlijk pittig karakter en beleven alles wat intenser. Zij zijn er daarom op gebrand om een ietwat uitdagende en fysiekere sport te zoeken: boksen! Dit drijft je zowel fysiek als mentaal tot het uiterste, en dat is net wat jij nodig hebt!

Ram: spinning

Jij houdt van een heftige training, zoals een pittige cardio-workout, die je helpt om de stress te verdrijven. Rammen zijn goed in zichzelf uitdagen, maar pas op: geef niet op als je niet direct resultaat ziet. Teveel routine gaat vervelen. Houd het interessant, varieer met het schema en met een verscheidenheid aan activiteiten, zoals fietsen, spinnen, tennis en fitness.

Boogschutter: hiken

Boogschutters houden van de natuur en zijn het liefst 24/7 buiten. Zij zullen zich het fijnst voelen bij een heerlijke hike-tocht. De bossen in en een paar uur stevig doorstappen. Niet alleen goed voor je lichaam en conditie, maar ook om je hoofd lekker leeg te maken.

Steenbok: teamsport

Als steenbok zijn teamsporten jou op het lijf geschreven. Handbal, hockey of voetbal, allemaal prima! Zolang je maar mensen om je heen hebt. Jij zult niet snel een training overslaan en je weet dat je team op je rekent. Van alleen sporten raak je vaak eenzaam…

Waterman: zumba

Watermannen zijn eerlijk, loyaal en functioneren het best in grote groepen. Maar tegelijk kunnen ze ook heel afstandelijk uit de hoek komen en willen ze onafhankelijk zijn. Zumba is de ideale sport voor deze mensen om even lekker uit hun bol te gaan in een grote groep. You go girl!

Vissen: surfen

Deze mensen zijn flexibel, hebben veel energie en houden van een beetje afwisseling. Vissen houden er logischerwijs ook van hun activiteiten op het water uit te oefenen, dus denk aan surfen, zwemmen, waterpolo of aquarobics. Volg je intuïtie en besteedt aandacht aan dat wat je lichaam je vertelt. Je weet immers zelf het beste wat goed voor je is!

Lees ook: zo ga jij het sporten volhouden