We gaan richting de winter en dat betekent vaak dat we niet zo gemakkelijk uit ons bedje kunnen komen. We kijken naar buiten en zien dat het nog donker is. We doen een voet buiten de dekens, als teken dat we moeten opstaan, maar als we de kou voelen trekken we deze snel weer terug. Het snoozen wordt verleidelijker, waardoor we moeten haasten en geen tijd meer hebben om onze haren uitgebreid te föhnen. Met deze tips droogt jouw haar op een natuurlijke manier op en zit het gelijk mooi in model.

haar-opdrogen-femfem

Kam je conditioner onder de douche door je haren

Conditioner helpt om je haar sneller te laten drogen. Huh? Ja, echt. Het zorgt er dus niet alleen voor dat je haar makkelijker doorkambaar is. Gebruik een grove kam en kam de conditioner door je haren, zodat het goed verdeeld is door je haar. Je zult merken dat je haar sneller opdroogt.

Die handdoek mag weg

We leggen twee handdoeken klaar, een voor ons haar en een voor ons lichaam. We stappen uit de douche, doen de ene handdoek om ons haar en drogen met de andere handdoek onszelf af. Vervolgens blijft de handdoek om ons haar minstens een kwartier zitten. Maar een handdoek om je haar niet letterlijk niets goeds voor ze. En het drogen met die handdoek al helemaal niet. Het op en neer wrijven, zorgt er alleen maar voor dat je haarwortels beschadigen. Een microvezelhanddoek zorgt ervoor dat het vocht twee keer zo snel uit je haar wordt opgenomen, waardoor je haar dus sneller zal drogen. Nadat je je make-up hebt gedaan, haal je de handdoek voorzichtig van je hoofd en laat het verder aan de lucht opdrogen. Heb je geen microvezelhanddoek bij de hand? Gebruik dan een kussensloop. De vezels in een kussensloop zijn veel fijner, wat veel beter voor je lokken is.

Schaf een borstel met microvezels aan

Er bestaan dus borstels met microvezels. Wanneer je met deze borstel door je haren kamt, neemt de borstel het vocht op, waardoor je haar dus velen malen sneller droogt. Wat een uitvinding! De borstel is onder andere bij Amazon verkrijgbaar.

Voor de curly ones: plop je haar

Je haar ploppen? Ja, je kunt je haar dus ‘ploppen’. Dit is een techniek die speciaal werkt voor vrouwen met krullend haar, waardoor de krullen op een natuurlijke manier sneller zullen opdrogen. Gebruik hiervoor een t-shirt wat je op een stoel of op je bed legt. Gooi vervolgens je haar naar voren, zodat de puntjes het t-shirt raken. Plop deze een aantal keren op het t-shirt. Pak vervolgens het onderste gedeelte van het t-shirt en leg dit op de haargrens in je nek. Pak de mouwen en knoop dit om je haar, zoals je een handdoek om je haar zou wikkelen. Laat dit vervolgens 10 tot 20 minuten zitten en je curly hair is prachtig opgedroogd.

Heb jij last van pluizig haar? Zo houd je het onder controle.