Wanneer je last hebt van pluizig haar zul je er vast veel moeite mee hebben om het in model te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om pluizig haar tegen te gaan. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je voortaan zonder pluizig haar de deur uit kunt.

femfem-haar-pluizigFoto via Popsugar

1. Slaap niet met je haren los

Probeer te voorkomen dat je met je haren los slaapt en voeg het samen in een paardenstaart, knot of vlecht. Doordat je haren nu bij elkaar gevoegd zitten, kan het niet zo veel kanten op en zal het ook niet gaan pluizen.

2. Slaap op een zijde of satijnen kussensloop.

Deze stoffen zorgen ervoor dat je geen pluizig haar krijgt, omdat je haren minder snel langs deze stoffen schuurt. Dit resulteert uiteindelijk in gladder haar.

3. Gebruik voedende producten

Als je haar snel pluizig is, is het belangrijk om het te verzorgen met een voedende producten. Daarbij is het ook goed om hydraterende producten te gebruiken om de vochtbalans in je haren te herstellen. Zo voorkom je ook pluizig haar. Probeer producten die alcohol bevatten te vermijden, want dat zorgt er juist voor dat je haar uitdroogt. Conditioner is overigens belangrijk om te gebruiken als je geen pluizig haar wilt krijgen.

4. Spoel je haar in de douche na met koud water

Als je gaat douchen, is het belangrijk om je haren na het wassen nog even af te spoelen met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en zal de kans op pluis afnemen. Het is even doorbijten, maar uiteindelijk zul je blij zijn met het resultaat.

5. Deppen in plaats van wrijven

Als je uit de douche komt, ben je al snel geneigd om je haren droog te wrijven met een handdoek. Nat haar is extra kwetsbaar en daarom is het belangrijk dat je er goed voor zorgt. Dep het haar daarom droog om te voorkomen dat jij je haar beschadigt.

6. Gebruik een haarmasker

Het is extra goed voor je haren als je na je conditioner ook nog een haarmaster gebruikt. Dit zorgt voor intense voeding en daardoor zullen je haren minder snel pluizen.

7. Bescherm je haar tegen hitte

Als je een föhn of stijltang gebruikt, is het belangrijk om je haren te beschermen tegen de hitte van deze stylingtools. Gebruik daarom een heat protect spray, zodat je lokken worden beschermd tegen de hitte. Zo voorkom je ook dat het snel gaat pluizen.

8. Gebruik de juiste kam

Het beste kun je een kam gebruiken met tanden die ver uit elkaar staan. Op deze manier kun jij je haren ontdoen van klitten zonder dat het gaat pluizen. Als je toch liever een borstel gebruikt, kun je het beste een houten borstel gebruiken. Als je wat haarspray op je haar of borstel sprayt, kun je pluizig haar voorkomen.

femfem-haar-pluizig-pluisFoto via Barefoot Blonde

Snel last van vettig haar? Deze routine lost het op.