Een bos met lang en shiny haar staat bij iedere vrouw op haar wishlist. We kunnen niet wachten om lange lokken te hebben zodat we helemaal los kunnen gaan met verschillende hairstyles voor lang haar. Maar wist je dat je de natuur een handje kan helpen met deze 7 tips om je haar sneller te laten groeien? Lees mee!

haar sneller laten groeien
Instagram @sophiakelly

Hoe laat je je haar sneller groeien?

Wist je dat je zelf invloed hebt op hoe snel je haar groeit? Door een paar simpele trucjes toe te passen zul je merken dat je haar sneller zal groeien.

Zorg ervoor dat je genoeg vitamines krijgt

Je haargroei gaat vanuit binnenuit. Zo is het ook heel belangrijk om dagelijks genoeg vitamines binnen te krijgen. Door de vitamines krijg je meer energie om je haar te laten groeien. Als je vitamines kun je halen uit voedingsstoffen en supplementen!

Was je haar niet te vaak

Dit heb je al veel vaker gehoord, maar zorg er echt voor dat je je haar niet te vaak wast. Tuurlijk haalt de shampoo al het vuil uit je haar, maar het haalt ook al je natuurlijke oliën uit je haar. Het gebruik van conditioner is wel goed voor je haar. Dit geeft je haar een soort beschermlaag.

Voorkom stress

Het klinkt een stuk makkelijker dan dat het is, maar door stress kan dit invloed hebben om een verminderde haargroei. In extreme gevallen van stress kan het er zelfs voor zorgen dat je last krijgt van haaruitval. Ahhh! Dat wil je echt niet.

Gebruik eiwitten

Eiwitten helpen je haar groeien en beschermen het tegen chemische en milieuschade. Als je je haar vaak slijt of warmte aanbrengt, kan het gebruik van een eiwitbehandeling je haar beschermen. Als vervanger zou je ook kokosolie kunnen gebruiken.

Knip je haar regelmatig

Het klinkt een beetje raar om je haar bij te knippen wanneer je het juist langer wilt hebben, maar het werkt echt! Je haar sneller laten groeien kan dus door het te knippen, omdat je het op deze manier gezond blijft.

Eet gezond

Om je haar goed te verzorgen, moet je ook je lichaam goed verzorgen. Het is daarom belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te eten. Deze voedingsmiddelen dragen bij aan lange lokken. Ook is het belangrijk om genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Vermijd heet water

Het is heerlijk om onder een warme douche te staan. Helaas is het alleen niet zo goed voor je haren. Het maakt je haar namelijk sneller droog. Dit zorgt er weer voor dat het sneller kan gaan afbreken.

Lees ook: Beautyguide: Gezond  je haar stylen met een warmtetool