Je zou denken dat een haarclip niet zo gevaarlijk is, maar dat plastic klemmetje kan best veel schade aanrichten. Daarom wordt het ook aangeraden om in de auto je haarclip even uit te doen en aan de kant te leggen. Maar waarom is dat dan gevaarlijk? Wij leggen het helemaal voor je uit.

Haarclip auto gevaarlijk ongeluk uit doen
Bron: Pinterest

Haarclip is gevaarlijk

Misschien had je het al gezien op TikTok. Daar zijn namelijk verschillende filmpjes te vinden met verschillende car hairstyles. En hierin wordt ook vaak gezegd je die leuke haarclip écht even naast je moet leggen als je gaan rijden.

Want helaas is dit echt flink fout gegaan bij mensen. Paisley Nicole deelde op TikTok foto’s van haar kapotte achterhoofd na een auto-ongeluk. De artsen in het ziekenhuis vertelde haar dat dit deels door haar plastic haarclip kwam. Die haarclip is overigens niet eens kapot gegaan tijdens het ongeluk, dat is toch bizar! Daarom waarschuwen Paisley Nicole, en heel veel andere gebruikers, mensen nu voor het indoen van je haarclip tijdens het autorijden. Er zijn namelijk heel veel andere, driving safe, manieren om je haar leuk te doen.

@amandaschwartz730 Just a little claw clip safety PSA! #clawclip #clawclipdriving #clawclipcrash #clawclipsafety #dontclawclipanddrive ♬ original sound – Amanda

Tips

De redactie van LINDA.Meiden heeft een adviseur van Veilig Verkeer Nederland gevraagd hoe het in Nederland zit met deze haarclip-ongelukken. Hij vertelde dat hij er nog nooit eerder van had gehoord, maar dat hij het zich wel voor kon stellen. “Ik ken wel verhalen van mensen die een broche of speld droegen die bij een ongeluk voor extra verwondingen zorgde.”

Ook gaf de adviseur nog wat tips zodat wij helemaal veilig de weg over kunnen. Zo wordt er gezegd dat je misschien moet overwegen om je trendy pufferjas even uit te doen voordat je de auto in stapt. “Deze jas kan ervoor zorgen dat je gordel afglijdt. De dikte, vorm en gladheid van de stof zijn dus mogelijk gevaarlijk in het verkeer.”

Auto slopen

Ben je nu op zoek naar een leuke activiteit waar je samen met je vriendinnen al je woede over deze haarclip er helemaal uit kan slaan? Dan is dit het perfecte uitje: Carsmash!