Sta jij regelmatig met een föhn in je handen om je lokken droog te krijgen? Grote kans dat je in combinatie met deze stylingtool dan ook een borstel gebruikt om de boel in model te krijgen. En juist daar gaat het volgens een haarstylist behoorlijk mis. Volgens een expert maakt bijna iedereen deze fout tijdens het föhnen.

Afgebroken haren

Voor de ladies met korte plukjes aan de voorkant van je coupe is het waarschijnlijk heel herkenbaar: de plukjes rondom je gezicht zijn vaak een stuk dunner. Achterop je hoofd is je coupe vol, maar aan de voorkant voelen je haren kwetsbaar en dun. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat we deze plukken vaker stylen dan de achterkant. Alleen volgens een haarstylist is het niet nodig om met deze afgebroken en aangetaste lokken rond te lopen.

Veelgemaakte fout

Haarstylist Michael van Clarke vertelde aan Glamour UK dat hij veel klanten met afgebroken haren in de stoel krijgt. Hoe dit komt? Door een veelgemaakte fout tijdens het föhnen. “Een van mijn klanten met fabulous haar tot op haar schouders had altijd problemen met de plukjes rondom haar gezicht. Deze plukjes aan de voorkant braken snel af en hadden altijd gespleten haarpunten”, begon hij. “Ik vond het maar raar, aangezien de achterkant van haar coupe zo gezond was.”

“Op een dag vertelde deze klant dat ze een nieuwe stylingborstel nodig had, aangezien die van haar na 4-5 maanden gebruiken al aan vervanging toe was.” Dit was het moment dat Michael doorhad waar de fout lag. Zijn borstel hield het namelijk al twintig jaar vol.

Te dichtbij föhnen

Wat bleek? De klant föhnde zo dicht op de borstel, dat het materiaal helemaal gesmolten was. “Als je haarborstel al wegsmelt, wat denk je dat er dan met je eigen haar gaat gebeuren?”, aldus de haarstylist. Volgens hem is dit een fout die heel veel mensen maken tijdens het föhnen.

“Te dichtbij, te heet en te lang föhnen doet je haar meer kwaad dan goed. Om gezond haar te houden is het verstandig om altijd een afstand te houden tussen je haar en de föhn. Zet ‘m daarnaast niet te heet en beperk het föhnen tot een enkele keer per week.” Wij gaan dit sowieso proberen!

Lees ook: Vivian Hoorn verft haren donkerbruin