We herkennen allemaal hét moment dat het eten in een restaurant voor je neus geschoven wordt en dat van je lover er toch nét iets lekkerder uitziet. Op dat moment doe je er alles aan om hem genoeg af te leiden, zodat je toch één hapje kunt stelen van zijn bord. Dit vaak tot grote ergernis van je b. Ondanks dat is het toch goed voor je relatie als je dit doet.

goed voor je relatie
Riverdale

Sharing is caring.. of niet?

Zowel wij zelf als onze partners worden eigenlijk minder vrolijk wanneer eten gedeeld moet worden. Sharing is niet altijd caring en soms wil je gewoon dat stuk biefstuk voor jezelf. Dat geldt ook voor je lover! Toch zegt de wetenschap iets anders.

Goed voor je relatie

Volgens onderzoek van Proceedings of the Royal Society Biological Sciences is het namelijk goed om af en toe een hapje te stelen van het bord van je vriend. Volgens deze wetenschappers is het namelijk een teken van affectie. Er wordt tijdens het het stelen van een hapje oxytocine aangemaakt. Dit is een gelukshormoon dat vele voordelen heeft. Het zorgt voor betere samenwerking, aanknopen van langdurige relaties en nieuwe vriendschappen sluiten.

goed voor je relatie
Riverdale

Hoe ze hierachter kwamen? Simpel. Ze hebben ons vergeleken met groepen apen. Chimpansees die hun eten met elkaar delen hebben meer aanmaak van oxytocine in het brein dan degenen die hun eten niet delen. Opvallend ook dat niet alleen degene die uitdeelt hiervan profiteert. Ook degene die eten ‘krijgt’ maakt oxytocine aan. Mensen zijn dus vergelijkbaar aan apen, omdat zij het zelfde sociale gedrag vertonen.

Excuus

Voortaan kun je dus maar beter je lover laten mee profiteren van het lekkere eten op jouw bord. Ook jij mag lekker losgaan en een paar frietjes jatten is dus gewoon toegestaan. Het brengt alleen maar meer goeds voor jullie relatie!

Lees ook: Deze dingen zullen alleen stellen begrijpen die samenwonen