Het is natuurlijk ontzettend leuk en spannend om te gaan samenwonen met je vriend, maar het is niet altijd even makkelijk. Er veranderen onbewust toch een hoop dingen en dat is soms even wennen. De volgende dingen zullen dan ook alleen stellen begrijpen die samenwonen.

goedmaak seks FEM FEM

De badkamer voelt een stuk kleiner

Misschien heb je niet het gevoel dat je veel ruimte nodig hebt in de badkamer, maar dat wordt toch anders als je gaat samenwonen. Je hebt namelijk minder ruimte voor je toiletspullen en kunt misschien niet meer zo lang douchen als je anders doet. Daarnaast kun je ook niet altijd rustig op de wc zitten zonder dat je vriend binnenwandelt. En misschien denk je dat er niet zo veel haren van je in het douche putje belanden, totdat hij er wat van zegt. Dan wordt het toch allemaal even anders.

Een strijd om de afstandsbediening

De kans is groot dat jullie niet altijd dezelfde tv programma’s willen kijken en dan begint de strijd om de afstandsbediening. Jullie zullen namelijk tot een overeenkomst moeten komen en daar zul je sommige series voor moeten laten. Gelukkig kun je er ook altijd nog voor kiezen om lekker een serie te kijken op Netflix als hij zijn favoriete sport wil zien. Of andersom natuurlijk.

Je slaapt minder lang

Als de ander eerder opstaat dan jij is de kans groot dat je hier wakker van wordt. Waar je normaal altijd gewoon kon uitslapen, is dat nu wel anders. Op zo’n moment heb jij misschien ook het gevoel dat je uit bed moet, terwijl je anders nog wel drie uurtjes had kunnen slapen. Of je probeert weer verder te slapen, maar dat wil niet lukken. Dat is je leven nu.

De rare dingen die je alleen doet worden opgemerkt

Als je alleen bent, zijn er vaak aparte dingen die je doet die je in het openbaar niet snel zou doen. Misschien heb jij wel de vreemde gewoonte om zaadjes van aardbeien te verwijderen voordat je ze op eet of zing je hard mee onder de douche. Deze dingen zullen vanaf nu niet meer onopgemerkt blijven.

De een tolereert meer rommel dan de ander

Vaak kan de een net wat meer rommel verdragen dan de ander. Dit zorgt weer voor lichtelijke irritaties. Je zult daarin toch wat overeenkomsten moeten sluiten, anders wordt het met de dag vervelender.

Rekening houden met elkaars schema

Nu je samen woont, zul je vaak rekening moeten houden met elkaars schema. Misschien wil jij op een vrijdagavond al je vriendinnen uitnodigen, terwijl hij juist een mannenavondje had gepland met zijn vrienden. Om dit te voorkomen, is het handig om voortaan even jullie schema’s met elkaar te vergelijken.

Ruzie maken over de stomste dingen

Jullie relatie kan nog wel zo perfect zijn, maar als je gaat samenwonen krijg je toch al gauw ruzie om kleine dingen. Dit kan bijvoorbeeld al gaan over verkeerde boodschappen die zijn gedaan of hoeveel lagen het toiletpapier eigenlijk zou moeten zijn. Soms ben je hier gewoon even niet voor in de stemming en ontstaat er al gauw gekibbel. Maar als het goed zit, komen jullie hier natuurlijk gewoon weer aan uit.

Moeten uitleggen waar je partner is als je alleen komt

Als je samenwoont, is het blijkbaar redelijk schokkend om alleen aan te komen op een feestje. Mensen zullen meteen vragen waar je vriend is en dit lijkt bijna belangrijker te zijn dan te vragen hoe het nou eigenlijk met je gaat. Ze verwachten al gauw dat je alles samen doet.