De een besteedt elke dag minstens een half uur aan het wassen, föhnen en stijlen van haar haar. De ander wast het 1 keer in de week en doet er verder niet zo veel aan. Toch is het echt beter voor je haar om het zoveel mogelijk met rust te laten. Veel werken met hete föhns en tangen is dan ook funest voor je haar, ook wanneer je altijd netjes een product gebruikt dat je haren tegen deze hitte beschermt. Daarom is het goed om je haar met enige regelmaat gewoon te laten opdrogen aan de natuurlijk lucht. Naast het feit dat het goed is voor je haar, is het dit jaar ook een trend om de natuurlijke look te dragen. Hoe je dat doet zonder dat het dan gaat pluizen vertellen wij je.

1. Investeer in de juiste producten

Het is ontzettend belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor je haar. Investeer in een goede shampoo en conditioner. Hetzelfde geldt voor stylingproducten. Er zijn talloze verschillende haartypen en wat voor de een goed werkt, is voor de ander funest. Zorg dus dat je hierover advies inwint bij je kapper en wanneer je je haren dan wast met deze producten, sta je al 1-0 voor. Wanneer je daarna je natte, gewassen, haar verzorgd met een product dat past bij jouw haartype, bijvoorbeeld een anti-frizz serum of een olie, ga je al de goede kant op.

2. Laat je natte haren zoveel mogelijk met rust

Nat haar is ontzettend fragiel. Blijf uit de buurt van borstels en kammen zodra je haar nog nat is. Zorg ook dat je het niet te veel afdroogt met een grove handdoek. Mocht je het toch even in iets willen wikkelen, kies dan voor een glad katoenen t-shirt. Dit zorgt ervoor dat je haar minder gaat pluizen.

haar-drogen-pluis-femfem

3. Zet je natte haar niet vast met een elastiekje

Ook hierbij geldt hetzelfde: nat haar is erg fragiel en een strak elastiekje om je haar is dan geen goede oplossing. Tevens zal dit het model waarin je haar opdroogt ook niet ten goede komen. Wil je je haar toch even vast doen, kies dan voor een grote klem.

4. Raak je haar niet constant aan

Vrouwen zitten graag aan hun haar: om er zeker van te zijn dat het goed zit, omdat het in de weg zit of omdat het gewoon fijn is om te doen. Toch is het niet slim om dit te doen terwijl je haar aan het drogen is: dit zal alleen maar zorgen voor meer pluis. Wacht dus even tot het droog is voordat je met je haren door je lokken gaat.

Wat de haartrends van dit voorjaar zijn lees je hier.