Nog één keer komen Harry en zijn vriendjes Ron en Hermelien samen voor een Harry Potter-reünie, dit kondigt HBO Max aan. Twintig jaar na de lancering van Harry Potter en de Steen der Wijzen (de eerste film uit de Harry Potter-filmreeks) komt de originele cast terug voor een speciale editie: Return to Hogwarts!

Waar het verhaal eindigde

Spoiler alert: als je nog niet de hele filmreeks hebt gekeken, dan is het misschien slim om hier weg te klikken. En voor degene die er nu nog zijn: gefeliciteerd, je bent een echte Potter-head! Lees vooral verder. Het Harry Potter-avontuur eindigde toen Harry won van Voldemort tijdens de slag om Zweinstein, en zo de tovenaarswereld redde. De laatste film uit de reeks (Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2) eindigde met dat Harry zijn zoontje James Sirius Potter op de trein zette naar Zweinstein.

Harry Potter de reünie

De reünie is vanaf nieuwjaarsdag te zien op HBO Max, op 1 januari 2020 dus. De special heeft de naam “Return to Hogwarts” gekregen en volgens de streamingdienst is het een betoverend making-of-verhaal. Er is gebruik gemaakt van diepgaande interviews en gesprekken met de cast om tot dit betoverende eindresultaat te komen. En goed nieuws: niet alleen de drie vrienden, maar ook Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaasc, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch en Ian Hart komen terug!

Toen we dit lazen waren we natuurlijk bang dat we Return to Hogwarts niet in Nederland zouden kunnen kijken, maar maak je vooral geen zorgen! HBO Max probeerde dit format al eerder uit met Friends. Al snel nadat de special gereleased was, was hij ook in Nederland te zien. We verwachten dat dit ook geldt voor de Harry Potter-reünie! Dus, alle Dreuzels: pak je boterbiertje en Smekkies er maar bij. Dit wordt genieten!


Lees ook: Zo bestel je Harry Potter’s boterbier bij de Starbucks