Drink jij regelmatig wijntjes met je vriendinnen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Wijnen met je vriendinnen is één van de beste dingen die je kunt doen. Het zorgt namelijk voor een goede hechte vriendschap. Dat lijkt ons een win-win!

hechte vriendschap
Bron: Emily in Paris

Blijven investeren in hechte vriendschap

Blijven investeren in een hechte vriendschap met je vriendinnen is onwijs belangrijk. Je ziet je vriendinnen misschien niet zo heel vaak, dus de kans bestaat dat de vriendschap snel verwaterd. En juist daarom kan het nooit kwaad om wat extra tijd en energie te stoppen in jullie vriendschap. Zo wordt de vriendschap alleen maar leuker, beter en hechter.

Onderzoek

Natuurlijk zijn er allerlei opties om jullie vriendschapsband te versterken. Zo maakt bijvoorbeeld een vriendinnenvakantie jullie misschien een stuk gelukkiger, maar dat is meteen zo ver van huis en soms kan een vakantie samen plannen lastig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat samen wijnen al meer dan genoeg is om jullie vriendschapsband te versterken. Wetenschappers uit Frankrijk hebben 150.000 mensen bestudeerd. Deze mensen werden onderverdeeld in verschillende groepen: één groep met mensen die vroeger veel dronken, maar nu niet meer. Eén groep die heel veel drinkt, één groep die één tot drie glazen per dag drinkt, en één groep die minder dan één drankje per dag drinkt.

De resultaten uit het onderzoek waren duidelijk. Alcohol drinken heeft daadwerkelijk invloed op hoe je bent en hoe je je gedraagt. Mensen die zo’n één tot drie glazen alcohol per dag drinken zijn de meest sociale, gezellige en actieve mensen. Dat zorgt dan weer voor een goede hechte vriendschap wanneer je samen een alcoholisch drankje drinkt.

Tijd om te borrelen!

Dit is dus onwijs goed nieuws voor jou en je vriendinnen. Je kunt op deze gemakkelijke manier zorgen voor een sterke band tussen jullie. Tijd om je besties op te trommelen, de wijn koud te zetten en de hapjes op tafel te leggen, want dat is alleen maar goed voor jullie.