De gymles op de middelbare school: you either love it or hate it! Wanneer leerlingen zeiden dat hun favo vak gym was, snapte jij hier niks van. Je zat misschien nog liever een uur naast de naar koffie en zweet stinkende wiskundedocent dan dat je je aan een balsport waagde. Deze dingen herken je dan ook als geen ander.

Je werd altijd als een van de laatste gekozen

Wie heeft er ooit bedacht dat het een goed idee was om de klas zelf de teams te laten kiezen? Alle sportieve boys werden stuk voor stuk gekozen en jij bleef met je bestie aan de zijlijn staan. Jij kan er ook niets aan doen dat je nu eenmaal niet zo handig met een bal bent…

Je had een hekel aan de competitieve klasgenoten

Rick die je met een slingerworp bekogelt tijdens een potje trefbal is echt bloedirritant! Je kunt gym natuurlijk leuk vinden, maar dit zijn niet de Olympische Spelen. Laten we het even rustig houden, please!

Bij trefbal was je altijd als eerste af

Trefbal was misschien wel de sport die het meeste je strot uitkwam. Maar stiekem vond je het helemaal niet erg om als eerste op de bank te belanden. Even uitrusten.

De piepjestest

De piepjestest was echt je grootste nachtmerrie. De zenuwslopende muziek (hi anxiety), de stem, en dan die verdomde piepjes. Argh! Het zweet brak je al uit bij trap 4. Dan maar een onvoldoende…

Smoesjes verzinnen

Als het op gym aankwam, was je opeens enorm creatief. Bij een mannelijke gymdocent kwam je makkelijk weg door alleen maar het woord ‘ongesteld’ te laten vallen. Bij vrouwelijke docenten kwam je hier helaas wat minder makkelijk mee weg. Je hond Blaffie had plotseling je gymshirt opgegeten. Foei!

Je sportkleding vergeten

En als je geen zin had in smoesjes vergat je je kleding gewoon expres. Hier kwam je helaas nooit mee weg. Er was altijd wel een docent waarvan je een *stinkend* shirt uit de gevonden voorwerpen bak mocht halen. Yikes!

Als gym uitviel was je week gemaakt

Een week GEEN gym. Bless! Dit was voor jou het fijnste gevoel ooit. Het lieft ging je nooit meer naar de gymles.

Lees ook: Zo zag een standaard pauze op de middelbare school eruit