De pauze: hét hoogtepunt van een middelbare schooldag. Eindelijk tijd om zonder excuses of schuldgevoel lekker bij te kletsen met je besties onder het genot van een geplette boterham die onderin je tas is beland. Zo zag een gemiddelde pauze op de middelbare school er dan ook uit.

mean girls
@Mean Girls the movie

Je moest rennen voor een plekje

De kantine was nóóit groot genoeg voor alle leerlingen, dus zodra de bel ging, rende jij als een gek naar de kantine. Usain Bolt was er niks bij. Op de grond zitten was namelijk écht voor losers.

Zakje met boterhammen

Die lunch die je in de ochtend had klaargemaakt zag er een paar uur later helaas wat minder smakelijk uit. En de verse broodjes roepen dan ook jouw naam. Voor de zoveelste dag op rij belanden jouw boterhammen dan ook in de prullenbak: sorry mama!

Bezoekjes aan de supermarkt

Soms was het feest en gingen jullie langs de Jumbo (of Albert Heijn) om jullie favoriete snacks in te slaan (lees: frikandelbroodjes, autodrop en blikjes goedkope energydrink want voor Red Bull was geen budget). Om dit vervolgens in een keer naar binnen te werken. #guilty

Gezamenlijke toiletbezoekjes

Als vrouw kan je gewoon niet in je eentje naar het toilet. Punt. Dit valt ook geheel te verklaren aangezien mensen kuddedieren zijn. Ook niet geheel onbelangrijk: je kunt dan nog nét even snel die juicy details kwijt die je hebt gehoord in de wandelgangen.

Naar de kluisjes

En dan moesten ook nog voor de pauze weer voorbij was boeken gewisseld worden. Laat nu net je crush voor je kluisje staan. Awkward! 

Lees ook: Motivation monday: zo haal jij het meeste uit je pauze