Je bent een ochtendmens of totaal niet. Iets er tussen is er meestal niet. Herken jij onderstaande dingen? Dan ben je waarschijnlijk een ochtend persoon.

Bron: Gossip Girl
Bron: Gossip Girl

7 herkenbare dingen als je een ochtendmens bent

Als de zon op is, ben jij dat ook. Een ochtendmens zijn heeft een hoop voordelen, maar ook een hoop nadelen. Dit zijn 7 herkenbare dingen als je een ochtend mens bent.

De ochtend is het fijnste deel van je dag

In de ochtend ben je gewoon het meest productief, en dat is dan ook het fijnste deel van je dag. Je hebt het meeste energie in de ochtend en hierdoor kijk je aan de eind van de dag met een goed gevoel terug. Hoe langer de dag duurt, hoe minder goed je je kan concentreren. Niet heel gek, je stond natuurlijk ook heel vroeg op.

Je bent altijd al voor je wekker wakker

Eigenlijk heb je geen wekker meer nodig. Een kwartiertje voor je wekker gaat wordt je namelijk al wakker. Je lichaam is helemaal ready voor de dag, uitslapen zit er dan ook niet in voor jou.

Als je op je werk komt, heb jij er al een hele morning routine opzitten

Wanneer je om half negen op werk aankomt heb jij er eigenlijk al een hele ochtend op zitten. Je hebt de was al gedaan, een planning gemaakt en het hele huis opgeruimd. Zeeën van tijd!

Het liefst duik je om 10 uur ’s avonds je bed weer in

Tja, als je vroeg opstaat ben je ook snel moe. Het liefst ga jij dan ook zo snel mogelijk weer je warme bedje in. Nog even een kopje thee en een filmpje kijken, maar dan beginnen je ogen toch te hangen.. Slaaplekker!

Je staat meteen aan als je wakker bent

Gaat de wekker af, dan is dat jouw signaal om uit bed te gaan. Snoozen zit er voor jou niet in, je komt meteen uit bed en gaat meteen aan de slag. In tegenstelling tot mensen die absoluut geen ochtendpersoon zijn, ben jij meteen aan als je wakker bent.

Ontbijt is je favo maaltijd van de dag

Aangezien je toch zeeën van tijd hebt kan je net zo goed een uitgebreid ontbijtje maken. Versgeperste jus, vers afgebakken croissantjes en een fruitsalade. Je kan het zo gek niet verzinnen.

In het weekend sta je gewoon om 8 uur ’s ochtends naast je bed

Je lichaam is er aan gewend om vroeg op te staan, zo ook in het weekend. Niet heel fijn wanneer je het de avond ervoor iets te laat hebt gemaakt. Maar goed, als je dan eenmaal wakker bent kan je net zo goed meteen uit bed.

 

Lees ook: 5 dingen waar je intens gelukkig van wordt in de ochtend