Het is niet altijd gemakkelijk om een shortgirl te zijn. Ik spreek uit ervaring. Met mijn (bijna) 1.60 m kan ik mezelf tot deze groep rekenen. En voor alle andere shortgirls met mij: deze situaties zullen vast en zeker herkenbaar voor je zijn.

shortgirl-situaties-femfem

“Mag ik je ID zien?”

Of je nu net 16 of al 26 bent, je moet je hele leven je ID laten zien. Ook als je met je andere vrienden van bijna 30 de kroeg in gaat, ben jij degene die haar ID moet laten zien. Tegenwoordig heb jij hem intussen al in je hand klaarliggen en ben je oprecht verrast wanneer je hem op je 26e een keer niet hoeft laten zien.

“Je bent zo schattig!”

Ook deze zin kun je dromen. Je bent de tel kwijt over hoe vaak mensen jou de stempel ‘schattig’ hebben gegeven. Mensen, kom op. Je bent misschien klein, maar geen klein kind. Ook jij gaat los op de dansvloer, schurend tegen die ene jongen, naar huis rollend omdat je te dronken bent om te lopen, niets schattigs aan.

shortgirl-schattig-femfem

Je moet altijd een medewerker van de supermarkt vragen om dat ene product te pakken

Waarom maken ze dat bovenste rek dan ook zo hoog? Hier kan je toch nooit bij. Maar dat ingrediënt heb je helaas echt nodig, dus stap je maar weer op die medewerker af om hem (met tegenzin) te vragen of hij die pesto voor je wilt pakken.

Flared trousers komen tot je oksels

Zo leuk, die flared broeken, maar helaas niet voor de shortgirls. Elke keer probeer ik het weer wanneer ik aan het shoppen ben. En elke keer denk ik weer: ‘waarom..?’. Je kunt ze letterlijk tot je oksels optrekken, of je broekspijpen zijn zo lang dat ze met hakken van 15 centimeter nog op de grond komen. Of je moet het geluk hebben dat je een moeder hebt die heel handig is in het korter maken van broeken, anders is dit gewoon niet voor ons bestemd.

Je moet rennen om je vrienden bij te houden

Jij hebt van die korte beentjes, het duurt dubbel zo lang voordat jij op het tempo van de rest zit. Wanneer jullie door de stad ‘lopen’, loop jij altijd een paar meter achter de rest, omdat je ze simpelweg niet bij kunt houden.

shortgirl-little-legs-femfem

Op het aanrecht klimmen kun jij als de beste

Na al die jaren ben je ontzettend behendig geworden in het klimmen op het aanrecht. Moet jij iets bovenin het kastje hebben? No problem, binnen no time ben jij op het aanrecht geklommen en heb je te pakken wat je wilde hebben.

Je vriend een kus geven zonder op je tenen te hoeven staan zal nooit lukken

Of zonder dat hij je optilt. Mannen zijn over het algemeen al groter dan vrouwen en dit verschil wordt nog groter als je net de 1.60m aantikt. Maar hé, jij kan in ieder geval wel altijd hakken aan zonder je zorgen te hoeven maken dat je groter bent dan hem. Er zitten wel voordelen aan klein zijn.

Maar ook als kleine meid heb jij een sterke persoonlijkheid. Droom jij erover om als solovrouw alleen de wereld over te reizen? Dit is je guideline.