Als je dacht dat alle sterrenbeelden ongeveer gelijk voorkomen, heb je het mis. Er zit wel degelijk verschil in hoe veel er van elk sterrenbeeld is. Dat heeft alles te maken met wanneer mensen geboren worden en dat blijkt nu minder goed verdeeld te zijn dan we in eerste instantie zouden denken. Wij vertellen je het meest zeldzame sterrenbeeld – en de meest voorkomende natuurlijk!

het meest zeldzame sterrenbeeld

Sterrenbeeld bij je geboorte

Mocht je niet zo thuis zijn in sterrenbeelden en astrologie, praten wij je effe bij. In onze astrologie zijn er twaalf verschillende sterrenbeelden. Of nou ja, we hebben het dan over zon-tekens. Dit zijn namelijk de meest bekende. Ze zijn gebaseerd op de stand van de zon en danken hier dus ook hun naam aan. Afhankelijk van wanneer jij geboren bent, heb je dus een sterrenbeeld. Sommige mensen geloven erin dat dit veel over jouw persoonlijkheid zegt én dat het zelfs je toekomst een beetje kan voorspellen.

Het meest zeldzame sterrenbeeld

Het ene sterrenbeeld komt wat vaker voor dan het andere en dat heeft natuurlijk te maken met de hoeveelheid geboortes die hebben plaatsgevonden in de verschillende maanden. Je kunt dus vrij makkelijk berekenen welk sterrenbeeld het meest zeldzaam is. Het kost je alleen wat tijd, omdat je alle verjaardagen inzichtelijk moet maken. Gelukkig is dat gewoon voor ons gedaan en weten wij precies wanneer de minste mensen geboren zijn en dat is in de maanden januari en februari. Het meest zeldzame sterrenbeeld is dan dus Waterman.

Meest voorkomende sterrenbeeld

Uiteraard is er ook een sterrenbeeld dat het meeste voorkomt. Daarvoor is er gekeken naar wanneer de meeste mensen geboren zijn. In Nederland is dit in september. Om precies te zijn blazen de meeste mensen hun kaarsjes uit op 25 september! Dat betekent dat het meestvoorkomende sterrenbeeld in Nederland Weegschaal is.

Lees ook: Augustus wordt een pittige maand voor deze sterrenbeelden