Wanneer je net in een relatie zit, kun je haast niet van elkaar afblijven. Maar als jullie al wat langer samen zijn, is het vuurwerk tussen de lakens wat verder te zoeken. Natuurlijk hebben mensen verschillende behoeften en heeft de één meer zin dan de ander. Het blijft dus altijd lastig om aan elkaars behoeften te voldoen. Vind jij dat jullie het te weinig doen en vind je het lastig om het meteen ter sprake te brengen? Misschien heb je iets aan deze hints.

Te weinig intimiteit

Praten over intimiteit is altijd spannend, dus we begrijpen heel goed dat je dit niet meteen durft wanneer je iets vervelend vindt. Eén van de dingen waar je tegenaan kan lopen in je relatie, is hoe vaak jullie tussen de lakens duiken. We zeiden het al eerder: ieder mens heeft andere behoeften. Het kan dus zomaar zijn dat jullie behoeften niet hetzelfde zijn en dat jij vindt dat ‘het’ toch net iets te weinig gebeurt. Je kunt dit gewoon aankaarten, maar als je dat nog net een stapje te ver vindt gaan, zijn de volgende hints misschien een goede start.

het te weinig doen
Bron: Pinterest

1. Ga voor flirterig

Misschien kun je je lover door middel van flirterige opmerkingen een beetje meer in the mood brengen. Heb jij wel zin in een momentje samen? Zeg dan bijvoorbeeld dat je hem de hele dag niet uit je gedachten kon krijgen.

2. Ga zelf het gesprek aan

Het is lastig om iets vervelends ter sprake te brengen. Daarom kun je beter eerst een luchtig gesprek aankaarten, waarin je gewoon eens peilt hoe je partner erin staat op dit moment. Begin dan met de wat algemenere vragen om erachter te komen wat je partner op dit moment van jullie intimacy vindt

3. Neem zelf initiatief

Het hoeft natuurlijk niet altijd vanuit je partner te komen. Vind je dat jullie het op dit moment te weinig doen? Neem dan zelf initiatief door te starten, spannende berichtjes te sturen of spicy foto’s te sturen. Hopelijk is dit het laatste zetje om je lover meer zin te laten krijgen en komt het na een tijdje ook vanuit hem of haar!

Lees ook: Weinig vuurwerk tussen de lakens? Met deze spicy bucketlist los je dat op