Voor echte theeliefhebbers is het allang duidelijk: een high tea is een regelrecht feestje voor je smaakpapillen. En laten we eerlijk zijn:  het is toch ook heel gezellig om met je vriendinnen een high tea te doen? Speciaal voor jullie zetten we de gezelligste high tea adresjes van onze hoofdstad op een rijtje. De prijzen zijn budgetproof tot luxe, en natuurlijk is er ook een vegan optie. Voor ieder wat wils dus.

De Drie Graefjes:

De Drie Graefjes in het centrum van Amsterdam is een echte klassieker. De taarten zijn hier om je vingers bij af te likken; de red velvet cake is niet voor niets een begrip geworden. Je kan hier voor 23 euro al een high tea krijgen met huisgemaakte soep, kleine sandwiches en lekkere quiche. Vervolgens krijg je ook nog eens een hele tafel vol met lekkere taartjes, scones en andere zoetigheden. De thee wordt continu bijgeschonken en is van Dilmah.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De Drie Graefjes – Amsterdam (@dedriegraefjes) op

Majesteit taart

In Amsterdam Oost zit de lekkere Majesteit Taart. De onwijs goede en lekkere taarten, waar Majesteit Taart om bekend staat, maken natuurlijk deel uit van de high tea hier. Voor een fijn prijsje van 18,95 zijn er een heleboel lekkere dingen aanwezig. Ze hebben lekkere scones met clotted cream en jam, macarons, verschillende mini taartjes en zelfs truffelballen. En als je liever iets hartigs wil, zijn er sandwiches en wraps. Als kers op de taart krijg je er natuurlijk de lekkerste koppen thee bij.

Dit bericht bekijken op Instagram

Naast de high tea to go, kun je ook van onze high tea genieten op ons zonnig terras✨Reserveer wel even van te voren via 020-3345311

Een bericht gedeeld door Majesteit Taart (@majesteittaart) op

Amstel Hotel

Wil je liever iets chiquers? In Het Amstel Hotel word je op je wenken bediend en geniet je van een heerlijke high-tea aan het water. Dagelijks wordt de lekkerste thee geserveerd van 12:30 – 14:30 en van 16:00 – 18:00. Je krijgt hier lekkere taartjes en allemaal andere lekkere dingen voor 47,50 per persoon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Amstel Hotel (@amstelhotel) op

The Duchess

Bij de Duchess in het centrum van Amsterdam krijg je een echte waardige high tea zoals je die in Groot-Brittannië krijgt. Met de gezellige sfeer die hier hangt, zit je hier met liefde een middag aan tafel. Voor 35 euro krijg je hier al een hele luxe high tea met allerlei lekkere gerechtjes. Wil je liever een uitgebreidere high tea, dan kan je ook kiezen voor een high tea van 59 euro per persoon. Er is dus voor ieder wat wils.

Beter en Leuk

Voor de echte vegans onder ons, loop je binnen bij Beter en Leuk bij het Westerpark in Amsterdam-West. Van lekkere homemade taartjes met een versgeperst sapje en scones met huisgemaakte jam en cream tot belegde boterhammen; iedereen lust wel iets. Voor 22,50 heb je een complete high tea waar je heerlijk vegan kunt genieten. Er is hier ook een optie voor een glutenvrije high-tea.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Beter & Leuk (@beterenleukamsterdam) op

Gartine

Bij biologisch restaurant Gartine in Amsterdam centrum krijg je alles behalve een standaard high tea. De gezellig beklede muren met de mooiste schilderijen maken het helemaal af. Je kunt hier voor 22,50 een compleet verzorgde high tea krijgen met de lekkerste soepen met verse ingrediënten uit de moestuin, soesjes met tartaar van gerookte zalm, sandwiches met hartig beleg, quiches en tot slot de lekkerste taarten en cupcakes plus een kop thee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gartine (@gartine_ams) op

De Bakkerswinkel

Bij de Bakkerswinkel, in Amsterdam West, Oud-Zuid en het Centrum, schuif je heerlijk aan tafel voor een high-tea. Voor lekkere scones met jam en clotted cream, quiche, fruitsalades en homemade taartjes, moet je naar de Bakkerswinkel. Met de gezellige en huiselijke sfeer kun je optimaal genieten onder het genot van thee, croissants, jus d’ orange, soepen en homemade sweets.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Food Trippers Foodblog (@food_trippers) op

Lees ook: Dit is waarom kaas net zo verslavend is als morfine