Hilary Duff kennen we natuurlijk allemaal als Lizzie McGuire, wie een altijd vrolijk maar toch kwetsbaar meisje was. Inmiddels is Hilary 34 jaar, heeft ze haar imago als Lizzie ver achter zich gelaten en is ze moeder geworden van 3 kinderen. Op dat laatste is ze vooral trots. Dat is waarom ze haar lichaam van na de bevalling laat zien in een covershoot voor Women’s Health.

Hilary Duff
Instagram @hilaryduff

Hilary als Lizzie McGuire

Hilary stond er als actrice altijd om bekend dat ze ‘gemakkelijk’ was. Als Lizzie McGuire was ze dan ook ‘your everyday girl’. Jaren stond Hilary bekend als Lizzie McGuire, waarna er na de show nog meerdere seizoenen en reboot’s volgden. Toen Hilary 30 was ging ze ermee akkoord om opnieuw Lizzie te spelen in een serie voor Disney+. Het project werkte niet omdat Hilary en de productie een verschillende visie hadden als het ging om de ‘volwassen versie’ van Lizzie. Volgens Hilary moest de 30-jarige Lizzie ook dingen doen die een dertiger normaal zou doen. Dit betekende niet dat ze one night stands moest hebben, maar het moest wel authentiek zijn. Hilary denkt dat de productie bang werd.

Ze bleef bij haar punt wat betekende dat het project niet doorging. Hierdoor kwam de rol van Sophie in How I Met Your Father op haar pad. Sophie, wie een realistische single was, zou vrienden zijn met een volwassen Lizzie.

Hilary ging akkoord met HIMYF toen ze acht maanden zwanger was, en had vier en een halve maand om zich klaar te maken voor een garderobe met korte rokjes die haar personage Sophie droeg. Hilary vertelt dat het in Holywood tricky is om je looks los te zien van je gezondheid. Door haar carrière is ze eenmaal altijd in beeld en alle actrices zijn dun. Duff had dan ook een eetstoornis toen ze 17 jaar was. “It was horrifying”, zegt ze.

De cover van Women’s Health

De beslissing om volledig naakt op de cover van de Women’s Health te komen was er dan ook niet zomaar eentje. Hier heeft ze goed overna gedacht. Hilary is nu trots op haar lichaam, en op het feit dat ze 3 kinderen op de wereld heeft gezet. Gelukkig heeft de actrice nu vrede met de veranderingen die haar lichaam heeft doormaakt. Ze wil ook nog eens benadrukken dat er een makeup artist aanwezig was die een ‘glow’ op haar lichaam heeft aangebracht en dat ze in de meest flatteuze poses staat. Wij vinden dat Hilary er stunning uitziet!

Lees ook: Zien: Nick Schilder showt zijn sixpack op de cover van Men’s Health