We hebben allemaal wel eens momentjes waarop we er even doorheen zitten en alles als too much voelt. Op dit soort momenten is het goed om even te resetten en de tijd voor jezelf te nemen. Waarom probeer je niet een van deze hobbies die je gelukkiger maken?

hobbies die je gelukkiger maken
Bron: Pinterest

Hobbies die je gelukkiger maken

Als je opzoek bent naar een nieuwe hobby kan je letterlijk alle kanten op: van hobbies waar je geld mee verdient tot hobbies die je met je partner kunt doen. Maar het allerbelangrijkste is dat je een hobby zoekt die je gelukkig maakt!

#1 Journalen

Trakteer jezelf op een nieuwe journal en schrijf al je gedachten van je af: van je grootste angsten tot je doelen in het leven. Schrijven kan super therapeutisch werken en het helpt je om jezelf beter te leren kennen. Door te journalen, en actief na te denken zul je erachter komen welke dingen belangrijk voor je zijn in het leven en welke dingen jou echt happy maken.

#2 Mediteren

Door te mediteren breng je eigenlijk een rustmomentje in je dag – op deze manier ga je een hoop stress tegen! Veel mensen denken dat je “goed” moet zijn in mediteren om de voordelen ervan te ervaren, maar dat is helemaal niet zo. Tegenwoordig zijn er genoeg apps op de markt met guided meditations zodat het eigenlijk niet fout kan gaan.

#3 Yoga

Een andere manier om wat rust te creëren is door om aan yoga te doen. Niet alleen is het goed voor je mind, maar ook je body zal je dankbaar zijn. Niks voelt fijner dan je lichaam van top tot teen stretchen.

#4 Afspreken met vriendinnen

Volgens onderzoek ben je gelukkiger als je je vriendinnen vaker ziet. Dus, waar wacht je nog op? Bel die ene vriendin op en spreek af voor een kop koffie met een flink stuk taart.

#5 Dansen

Wanneer je danst laten je hersenen het stofje endorfine vrij, wat het happy hormone is. Hierdoor voel jij je blijer en vrolijker. Nu kun je gaan dansen op een festival of in de club, maar je kunt ook gewoon thuis in de woonkamer de muziek knalhard aanzetten. Sorry buren!

#6 Sporten

Is dansen niet echt jouw ding? Eigenlijk bereik je met iedere sport hetzelfde effect als door te dansen. Als je sport vindt er een toename van neurotransmitters plaats, waaronder dopamine, serotonine en endorfine – het anti-stress hormoon!

#7 Mindfulness

Door mindfulness te beoefenen sta je stil bij wat je nu hebt – je denkt dus niet aan het verleden of aan de toekomst. Door verschillende taken met een mindfulness-mindset te doen, zal je merken dat je een hoop minder stress ervaart.

Lees ook: 30 dingen die je kunt doen tegen verveling