Misschien heb je er weleens over nagedacht om naast je werk nog iets bij te leren. Is helemaal geen gekke gedachte, toch? Zo zijn er genoeg activiteiten waar jij je tijd in kan steken en om misschien wel een nieuwe hobby te ontdekken. Iets waarvan je misschien wel nóóit had gedacht dat je dat zou doen. Ben je op zoek naar een hobby waar jij je hele leven nog iets aan hebt? Misschien staat hij hier wel tussen:

fotografie FEM FEM

Een nieuwe taal leren

Om een nieuwe taal te leren moet je er wel tijd in investeren maar het is absoluut alle tijd waard. Het is natuurlijk handig tijdens het reizen maar eigenlijk ook gewoon in het algemeen want communiceren gaat makkelijker. Meerdere talen spreken geeft je ook meer zelfvertrouwen, je bent meer open-minded en tolerant en het is gewoon een uitdaging. You’re never too old to learn zeggen ze toch?

Fotografiecursus

Wil je iets oppakken in een creatieve sector, dan is wellicht een cursus fotografie wel interessant. Het geeft je namelijk ook (letterlijk) een andere kijk op de wereld en leer je de mooiste momenten van het leven mooi vast te leggen.

Volg een kookcursus

Ben jij geen keukenprinses maar zou je wel meer willen kunnen koken dan een simpele pastagerecht? Dan is een kookcursus een top idee. Je repertoire in de keuken zal groter worden en je zult zelfs het plezier van het koken ontdekken.

Een instrument bespelen

Altijd al gedroomd dat je een instrument zou kunnen spelen, maar eigenlijk nooit iets geleerd? Ook daar ben je absoluut niet te oud voor én er zijn voldoende mensen die je het graag leren. Zo zijn gitaarlessen immens populair. 

Neem een huisdier

Een hobby waar je wel heel verantwoordelijk voor moet zijn: een huisdier. Oké, het klinkt ietwat gek als hobby, het is natuurlijk meer een aanvulling van je leven waar je veel tijd een aandacht aan moet besteden. Maar dat alles is het absoluut waard.

En over huisdieren gesproken, wist je dat er is bewezen dat mensen met een hond langer leven?