Cardio is simpelweg niet ons favoriete onderdeel in de sportschool. Voor een lange tijd naar adem happen met zweetdruppeltjes die langs je hoofd naar beneden lopen. Het kan ons gestolen worden! Toch heeft óók cardio zo zijn voordelen en kunnen we het moeilijk meteen overslaan. Er zit dus maar één ding op en dat betekent vooral dat die cardio workout niet te lang mag duren. Maar hoe lang moet een cardio workout precies duren? Wij gingen op zoek naar het antwoord. Zó lang moet je cardio doen volgens experts.

hoe lang moet je cardio doen
Bron: Pinterest

Waarom is cardio belangrijk?

Je vraagt je misschien af waarom je cardio niet gewoon helemaal uit je workout routine kunt schrappen. Dat is immers ook een oplossing voor het probleem. Toch raden we je aan dat dan weer niet te doen. Als je zowel mentaal als fysiek gezond wil blijven, kun je maar beter wel cardio blijven doen. Zo maakt je lichaam namelijk endorfine aan tijdens het sporten, waardoor je je blijer gaat voelen. Ook helpt het om fysiek gezonder te worden.

Hoe lang moet je cardio doen?

Nu we weten dat cardio onmisbaar is in een workout routine willen we natuurlijk wel graag weten hoe lang we die workouts dan precies moeten doen. We doen het namelijk liever niet langer dan nodig is, toch? We gingen op onderzoek uit en kwamen het antwoord tegen van een personal trainer. Zij geeft aan dat er eigenlijk geen precies antwoord is. Het heeft namelijk alles te maken met wat je doelen zijn en hoe veel je al sport.

Als je een beginner bent, word je aangeraden zo’n 4 tot 5 keer in de week 10 tot 20 minuten cardio te doen. Ben je een gevorderde sporter? Dan kun je zo’n 3 tot 5 keer in de week een cardio workout van 30 minuten doen. Vergeet niet altijd te beginnen met een warming-up en te eindigen met een cooling down wanneer je een cardio workout doet.

Lees ook: 7x de beste cardio workout voor een platte buik